Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Comunicat de presă - 27.09.2021

ro

27 Sep, 2021 14:51 1012 Marime text
POLIŢIŞTII BĂCĂUANI AU ACŢIONAT PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢ PENTRU CREȘTEREA GRADULUI DE DISCIPLINĂ RUTIERĂ
 
 
            Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie şi implicit, creșterea gradului de disciplină rutieră.
 
În perioada 24-25 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.
          Activitățile au avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și cu precădere, abaterile săvârșite de pietoni, bicicliști și conducătorii de atelaje cu tracțiune animală.
          Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au constatat 9 infracţiuni, din care 6 la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 809 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 61 de sancţiuni pentru abateri ale pietonilor, 89 bicicliștilor și 52 căruţaşilor.
        De asemenea, polițiștii au reținut 123 de permise de conducere din care 95 pentru încălcări ale regimului legal de viteză și 9 pentru conducere sub influenţa alcoolului. Totodată, poliţiştii au retras 26 de certificate de înmatriculare.
        Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru  depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, în vederea creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.
           
Exemplu:
 
La data de 26 septembrie a.c., în jurul orei 10:30 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfășurau activități de monitorizare a traficului rutier cu aparatura radar au surprins un autoturism ce se deplasa pe sectorul de autostradă A7 din cadrul Centurii municipiului Bacău, cu o viteza de 217 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o periodă de 90 de zile.
 
 
 
 
Întocmit,
Inspector de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii