Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

ro

04 Jul, 2023 15:25 598 Marime text
Nr. 429 din 04 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua de 03 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor de autovehicule ce conduc aflându-se sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule ce încalcă regimul legal de viteză, atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au efectuat 17 testări cu aparatul etilotest, 3 cu aparatul Drugtest și au constatat o infracțiune la regimul rutier.
Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 8.700 de lei, și au fost reținute 4 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
 
Exemplu:
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat, în trafic, pe raza municipiului Câmpulung, un tânăr de 20 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drug Test, a ieșit pozitiv.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă.
 
  •  
 
 
Sancționați pentru depășire neregulamentară
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat doi bărbați, de 49 de ani, din Poiana Lacului, respectiv 52 de ani, din Pitești, care conduceau autoturisme, pe DN 67B, în localitatea Poiana Lacului, și care au efectuat o depășire neregulamentară a vehiculelor din fața sa, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu și semnificația indicatorului depășirea interzisă.
Ca urmare a celor constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poaiana Lacului au depistat un bărbat de 53 de ani, din Arad, care conducea un autoturism pe DN 67B, pe raza localității Poiana Lacului, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat (două acte materiale).
Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 16 martie a.c., în jurul orei 03:30, doi tineri, de 21, respectiv 24 de ani, ambii din Negrași și o tânără de 20 de ani, din Pitești, folosind un dispozitiv special, ar fi tăiat și sustras catalizatoarele a două autoturisme, care se aflau parcate în spatele unui bloc de pe bulevardul Petrochimiștilor din Pitești.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența alcoolului.
În ziua de 29 august 2022, în jurul orei 18:30, polițiștii au depistat, în trafic, un bărbat de 52 de ani, din Pitești, care conducea un motociclu neînmatriculat sau neînregistrat, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii