Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:59 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

ro

30 Aug, 2023 16:12 550 Marime text
Nr. 563 din 30 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
     
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 37.000 lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au fost retras 7 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 64 de filtre.
Au fost legitimate 895 de persoane, au fost verificate 617 autoturisme și au fost efectuate 145 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 336 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 61.000 de lei, dintre care 281 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 51 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 23 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni în mediul urban
 
 
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.010 lei, dintre care 35 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, (fiind reținute ți două permise de conducere), iar 22 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
De asemenea, polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au verificat 18 obiective cu privire la modul de îndeplinire al obligațiilor legale în privința organizării pazei, aproape jumătate dintre acestea fiind unități școlare.
  •  
 
Sancționați de polițiști
 
 
În ziua de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au acționat pentru prevenirea evenimentelor negative ce pot afecta siguranța cetățenilor, context în care au depistat, în apropierea unui loc de joacă pentru copii de pe raza de competență, un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care consuma băuturi alcoolice, fiind în stare vădită de ebrietate. Ca urmare a abaterii și împrejurărilor depistării, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială (consum de alcool în locuri publice, în afara spațiilor special amenajate).
De asemenea, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au depistat un tînăr de 19 ani, din Costești, care a adoptat un comportament agresiv, prin schimbarea succesivă a benzilor de circulație în vederea devansării altor autovehicule, fără a semnaliza, în timpul deplasării pe bld. Republicii.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 560 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Depistați conducând sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv
 
 
În ziua de 29 august a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, au depistrat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității Albota, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru trei substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, pentru confirmarea prin analize de specialitate a substanței detectate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În noaptea de 28 spre 29 august a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești ce acționau pentru prevenirea evenimentelor ce afectează ordinea și liniștea publică și creșterea gradului de siguranță rutieră, au depistrat un tânăr de 21 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza municipiului Pitești, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a celor constatate, tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, pentru confirmarea prin analize de specialitate a substanței detectate.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
        
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 29 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Beleți-Negrești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării cu aparatul etilotest, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
În ziua de 29 august a.c., polițiștii Formaţiunii Rutiere Ștefănești au depistat o tânără de 24 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe str. Valea Mare Podgoria, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cea în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.
Totodată, din verificări a rezultat că autoturismul i-ar fi fost încredințat pentru conducerea pe drumurile publice de către o femeie de 27 de ani, din Ștefănești.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar vcerificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurîrilor în care faptele au fost săvârșite.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de șantaj, în formă continuată, și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada 05 iulie – 17 august a.c., un bărbat de 40 de ani, din Rucăr, ar fi solicitat persoanei vătămate să îi remită o sumă de bani, pentru a-și retrage acțiunea formulată în instanță, cu privire la rezultatul unei licitații de închiriere a unei suprafețe montane, astfel încât persoana vătămată să nu piardă suma de aproape 150.000 de lei, reprezentând subvenția A.P.I.A. aferentă suprafeței în cauză, chiria achitată pentru un an,  precum și contractul de închiriere în sine, încheiat pentru o perioadă de 7 ani.
Reamintim că, în cursul zilei de 17 august a.c., în temeiul autorizării instanței competente, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, pe raza comunei Dragoslavele, având asupra sa suma de 5.000 de lei, pe care acesta a primit-o anterior de la persoana vătămată.
Totodată, cu ocazia depistării, la momentul depistării, au rezultat indicii rezonabile cu privire la faptul că cel în cauză ar fi condus autoturismul cu care a efectuat deplasarea în timp ce se afla sub influența alcoolului, însă acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În aceeași zi, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua următoare, respectiv 18 august, acesta a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung în fața instanței competente, iar Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii