Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier

ro

08 Apr, 2024 15:49 318 Marime text
Nr. 251 din 8 aprilie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 07 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 283 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 65.270 de lei.
În cadrul celor 37 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 97 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
Dintre permisele de conducere reținute, 6 au fost ca urmare a depășirii vitezei cu mai mult de 50 de km/h față de limita legală, și alte 3 ca urmare a depistării unor conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, cu valori ce atrag răspunderea contravențională, sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 3 de conducere sub influența alcoolului (cu cea mai mare valoare a alcoolemiei de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat), alte 4 infracțiuni de conducere fără a deține permis de condcuere, precum și alte 2 infracțiuni de conducere cu dreptul de a conduce suspendat.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 7 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Legitimarea și verificarea persoanelor s-a realizat cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).
Au fost desfășurate activități în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au legitimat 1.087 de persoane, au verificat 725 de autovehicule și au efectuat 382 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 521 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 126.000 de lei, dintre care 445 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 62 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Depistat de polițiști transportând persoane fără a deține autorizație taxi
 
 
În ziua de 07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 43 de ani, din Rucăr, care conducea un autoturism pe raza municipiului Câmpulung, cu care efectua transport de persoane contra cost, fără a deține autorizație taxi valabilă.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 38/2003, privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, iar certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost retrase, în vederea suspendării dreptului de a utiliza autovehiculul pentru o perioadă de 6 luni.
 
  •  
 
Sub influența alcoolului, a provocat un eveniment rutier
 
 
În seara zilei de 7 aprilie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii rutieri argeșeni au fost sesizați cu privire la un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme, pe DJ 659, între localitățile Suseni și Bradu.
Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Formațiunii Rutiere Costești, s-a stabilit că un bărbat de 45 de ani, din Suseni, care conducea un autoturism pe DJ 659, pe raza comunei Suseni, din direcția Suseni spre Pitești, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, ar fi pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu alt autoturism, care se deplasa din sens opus, fiind condus de către un bărbat de 52 de ani, din Pitești.
În urma coliziunii, bărbatul de 45 de ani, din Suseni, a suferit leziuni ușoare.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că bărbatul de 45 de ani se afla sub influența alcoolului, valoarea afișată fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost transportat la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, al doilea conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, valoare ce implică răspunderea de natură contravențională.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului, conform art. 196 și 336 alin.1 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc.
Totodată, în cadrul cercetărilor, dreptul de a conduce al ambilor conducători auto a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat un bărbat de 40 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza comunei Domnești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Ca urmare a faptului că valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost transportat la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistată de polițiști în timp ce conducea fără a deține permis
 
 
În ziua de 07 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești au depistat o femeie de 42 de ani, din Brăduleț, care conducea un autoturism pe raza comunei Nucșoara, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că femeia nu figurează ca deținător de permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.1 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Depistați de polițiști conducând, deși aveau dreptul de a conduce suspendat
 
 
În ziua de 7 aprilie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 56 de ani, din Izvoru, care conducea o autoutilitară pe DJ 504, pe raza comunei Buzoești, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
În ziua de 7 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Moroeni, județul Dâmbovița, care conducea o autoutilitară pe str. Drumul Valea Mare, pe raza orașului Ștefănești, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, prin intermediul unui dispozitiv ce utilizează aplicația eDAC, s-a stabilit că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 alin.2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii