Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat conducând sub influența alcoolului

ro

17 Aug, 2023 16:20 569 Marime text
Nr. 532 din 17 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 46.925 lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 18 permise de conducere și au fost retras 12 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
În ziua de 16 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și depistare a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, în special a celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
În cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.150 de lei, au reținut 2 permise de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 40 au fost ca urmare a încălcării regimului legal de viteză, 9 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță sau a neutilizării mijloacelor speciale de retenție pentru copii, și 5 ca urmare a nerespectării regulilor la traversarea străzii, respectiv neacordare de prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară.
 
  •  
 
În ziua de 16 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere de pe raza de competență, precum și depistare a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, în special a celor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
În cele 24 de ore, polițiștii rutieri câmpulungeni au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.580 de lei, au reținut 8 permise de conducere toate ca urmare a circulației cu viteză excesivă.
În ziua de 16 august, în cadrul acțiunii desfășurate pe DN 73, au fost depiustate, pe raza comunelor Stâlpeni și Măhăești, 6 persoane care conduceau cu mai mult de 50 de km/h peste limita legală de pe sectoarele de drum unde au fost făcute constatările cu aparatul RADAR. Conducătorii auto depistați aveau vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, iar vitezele cu care au fost înregistrați cu aparatul RADAR au fost cuprinse între 103 și 118 km/h.
De asemenea, în aceeași zi, polițiștii rutieri câmpulungeni au desfășurat o acțiune și pe raza municipiului Câmpulung, împrejurare în care, pe str. Traian din același municipiou, au fost depistați doi conducători auto, înregistrați de aparatul RADAR cu viteze de 164, respectiv 127 de km/h.
 
  •  
 
În ziua de 16 august, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe str. Traian din municipiul Câmpulung, un bărbat de de 25 de ani, din Stoenești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 164 km/h.
De asemenea, pe aceeași stradă, a fost depistat și un tânăr de 19 ani, din comuna Văleni, județul Dâmbovița, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 127 km/h.
Ca urmare a abaterilor constatate, în ambele situații conducătorii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 16 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au depistat un bărbat, de 68 de ani, din Ciofrângeni, care conducea un autoturism, pe DN 73C, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii