Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Tânăr de 18 ani, depistat conducând cu viteză excesivă

ro

08 Nov, 2023 15:46 500 Marime text
Nr. 716 din 08 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii structurilor rutiere au aplicat 243 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.320 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 15 permise de conducere și retragere a 11 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Tânăr de 18 ani, depistat conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Vedea, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din municipioul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 103 km/h (cu 53 peste limita legală de 50 de km/h de pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fosat reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Cumul de abateri pentru un conducător auto oprit pentru depășirea vitezei legale
 
 
Polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 29 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe raza orașului Ștefănești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 81 km/h (depășind cu 31 km/h limita de viteză de pe tronsonul de drum unde a fost depistat).
De asemenea, concomitent cu abaterea la regimul vitezei, conducătorul auto folosea și telefonul mobil, fără dispozitiv de tip mâini libere.
Totodată, cu ocazia verificărilor s-a stabilit că cel în cauză nu deținea poliță de asigurare obligatorie auto (RCA) valabilă.
Ca urmare a abaterilor constatate, bărbatul în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare de 580 de lei, fiind aplicate măsurile complementare de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, respectiv de imobilizare a autovehiculului și retragere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare ale autoturismului, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență. De asemenea, polițiștii au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind desfășurate 38 de filtre rutiere.
Au fost legitimate 965 de persoane, au fost verificate 636 de autoturisme și au fost efectuate 260 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 336 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei, dintre care 298 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 36 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 19 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 07 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.870 de lei, fiind reținute 6 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 14, în valoare de 7.100 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 44, în valoare de 3.770 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
- una, cu avertisment, unei societăți comerciale ce nu avea efectuată analiza de risc la securitatea fizică, fiind trasat și temen pentru remediere.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, și au continuat activitățile educative-preventive, atât pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar, cât și pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului, săvârșite prin nesocotirea încrederii.
 
  •  
 
Sancționat după ce nu a oprit la trecerea de cale ferată
 
 
În ziua de 07 noiembrie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 28 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Lânăriei din Municipiul Pitești, iar la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a respectat semnificația semnalizării acustice și luminoase, traversând pasajul de cale ferată în timp ce barierele erau în curs de coborâre.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Depistat sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 07 noiembrie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 32 de ani, din Suseni, care conducea un autoturism pe str. Smardan din municipiul Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Rezultat pozitiv pentru substanțe cu efect psihoactiv
 
 
În noaptea de 06 spre 07 noiembrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat, pe str. Libertății din municipiul Pitești, un tânăr de 24 de ani, din Budeasa, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cuefect psihoactiv.
Cu sprijinul polițiștilor Serviciului Rutier Argeș, în urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii