Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 22 august 2023

ro

21 Aug, 2023 12:58 674 Marime text
Nr. 100.873 din 21 august 2023
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Ieri, 20 august 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 482 de persoane și au fost verificate 260 de autovehicule.
 
Au fost constatate 121 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 43.805 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.
 
Au fost efectuate 82 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 3 infracțiuni.
 
Cu ocazia acestor acțiuni, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.
 
La  art. 91 din Legea nr. 286/2009 - Codul Penal, a fost introdus aliniatul 3 ind. 1, potrivit căruia „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.
 
  •  
 
Cercetat în stare de arest preventiv, pentru distrugere
 
La data de 20 august 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, față de un bărbat de 38 de ani, din comuna Vințu de Jos, județul Alba.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 19 august 2023, în jurul orei 23.00, în timp ce se afla pe o stradă din Vințu de Jos, ar fi distrus mai multe bunuri care aparțineau unei anexe gospodărești și unui imobil, prin incendiere.
 
În cursul zilei de ieri, 20 august, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, iar ulterior magistrații l-au prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele bărbatului fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pentru distrugere.
 
Acesta a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.
 
Cercetările sunt continuate.
 
  •  
 
Ordine de protecție provizorii și dosare penale, pentru violență în familie      
 
La data de 20 august 2023, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați, de către un bărbat, în vârstă de 70 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost agresat fizic de către fiul său.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în timp ce se aflau la locuința comună, din municipiul Alba Iulia, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor discuții în contradictoriu, bărbatul, în vârstă de 41 de ani și-ar fi agresat tatăl.
 
Pe numele bărbatului de 41 de ani, a fost emis ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile și a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 
  •  
 
La data de 20 august 2023, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată, de către o femeie de 45 de ani, din Aiud, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de soțul ei.
 
Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara aceleiași zile, în jurul orei 19.30, în timp ce se afla la locuința comună, din municipiul Aiud, pe fondul unui conflict spontan, femeia ar fi fost agresată fizic de către soțul acesteia, în vârstă de 49 de ani.
 
Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 
  •  
 
Infracțiune rutieră
 
În noaptea de 20 august 2023, în jurul orei 01.30, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat de 50 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 C din localitatea Vințu de Jos, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
 
  •  
 
Amplasarea radarelor în data de 22 august 2023        
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii