Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 24 noiembrie 2023

ro

23 Nov, 2023 12:27 433 Marime text
Nr. 101.011 din 23 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 22 noiembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 307 de persoane și au fost verificate 197 de autovehicule.
 
Au fost constatate 100 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 29.055 lei. Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 50 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 14 infracțiuni.
  •  
Reținut pentru furt
     
La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au identificat un tânăr de 22 de ani, din comuna Ighiu, ca persoană bănuită de săvârșirea unui furt.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada septembrie- noiembrie 2023, acesta ar fi pătruns în curtea unui imobil, din localitatea Ighiu, de unde ar fi sustras mai multe materiale de construcție și scule electrice, iar ulterior, din interiorul imobilului, ar fi sustras suma de 2.800 de lei.
 
În cadrul activităților de cercetare, o parte din bunurile sustrase au fost recuperate.
 
Față de tânăr, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
  •  
Mandat European de Arestare
 
La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat, pe raza localității Săsciori, o femeie de 45 de ani, din localitatea Sebeșel, județul Alba, posesoare a unui mandat european de arestare, emis de către autoritățile judiciare din Italia, pentru infracțiunea de tâlhărie.
 
Pentru depistarea celei în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională - Inspectoratul General al Poliției Române.
 
Femeia a fost prezentată autorității competente, respectiv Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
  •  
 
Mandat executat
 
La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Ocna Mureș au depistat și reținut un tânăr de 28 de ani, din Turda, județul Cluj, care era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Aiud.
 
Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de trei închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor și tâlhărie.
 
Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.
 
  •  
Infracțiune rutieră
 
La data de 22 noiembrie 2023, în jurul orei 18.40, polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Mică din localitatea Noșlac, a avut loc un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 37 de ani, din comuna Noșlac, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și ar fi intrat în coliziune cu o căruță, care se deplasa pe partea carosabilă.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde     i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
  •  
 
Amplasarea radarelor în data de 24 noiembrie 2023 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii