Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 8 decembrie 2023

ro

07 Dec, 2023 12:16 477 Marime text
Nr. 101.034 din 7 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 6 decembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 380 de persoane și au fost verificate 222 de autovehicule.
 
Au fost constatate 122 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 14.620 lei. Au fost reținute 3 permise de conducere și au fost constatate 12 infracțiuni.
 
Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.
 
Aceștia au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.
 
  •  
 
Reținut de polițiștii din Aiud
 
La data de 6 decembrie 2023, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 47 de ani, din Aiud, care este cercetat pentru violență în familie și răzbunare pentru ajutor dat justiției.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 6 decembrie 2023, ar fi agresat-o pe concubina sa și pe fiica acesteia și le-ar fi amenințat cu alte acte de violență și că le va da afară din locuință, în cazul în care nu-și vor retrage plângerile depuse la poliție, privind fapte de violență în familie, săvârșire anterior de către bărbat.
 
Față de bărbat, a fost emis și un ordin de protecție provizoriu, iar victimele au fost introduse într-un centru de ocrotire a victimelor violenței domestice.
 
În cursul zilei de azi, 7 decembrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
Reținuți pentru lovire sau alte violențe
 
La data de 6 decembrie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani și față de un  bărbat de 43 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.
 
În seara zilei de 5 decembrie 2023, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii care ar fi avut loc în locuința unei rude, cei doi ar fi agresat mai mulți membri ai familiei, doi dintre aceștia având nevoie de îngrijiri medicale.
 
În cursul zilei de azi, 7 decembrie, cele două persoane reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
 
Ordin de protecție provizoriu și dosar penal, pentru violență în familie
 
În seara zilei de 6 decembrie 2023, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 27 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.
 
Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza aceleiași zile, pe fondul unor discuții contradictorii și al consumului de alcool, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, și-ar fi agresat soția.
 
Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu, prin care i-au interzis bărbatului să se apropie de soția sa și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
  •  
 
Accidente rutiere
 
La data de 6 decembrie 2023, în jurul orei 21.15, un tânăr de 21 de ani, din comuna Meteș, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74, pe raza localității Bucium, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia unui pârâu. 
 
În urma accidentului, un tânăr de 20 de ani, din comuna Meteș, a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.
 
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
  •  
 
La data de 7 decembrie 2023, în jurul orei 9,30, o femeie de 32 de ani, din comuna Rimetea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 M, pe raza localității Rimetea, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod, după care autoturismul s-a răsturnat în afara carosabilului.
 
În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.
 
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
 
 La data de 7 decembrie 2023. În jurul orei 09.20, pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, un tânăr de 21 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism, înspre Unirea, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus în fața sa, de către un bărbat din Aiud.
 
În urma accidentului, o femeie de 44 de ani, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.
 
 Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
  •  
 
 
Amplasarea radarelor în data de 8 decembrie 2023    
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii