Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 23 noiembrie 2023

ro

22 Nov, 2023 11:18 463 Marime text
                                                                                Nr. 101.011 din 22 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 21 noiembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 338 de persoane și au fost verificate 237 de autovehicule.
 
Au fost constatate 93 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 18.550 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 45 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 15 infracțiuni.
  •  
 
Reținut pentru infracțiuni rutiere
 
La data de 21 noiembrie 2023, în jurul orei 07.00, polițiștii Postului de Poliție Șpring au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Șpring, în timp ce conducea, pe DN1, un autoturism neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg\l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de bărbat, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și conducerea, pe drumurile publice, a  unui autovehicul neînmatriculat.
 
În cursul zilei de azi, 22 noiembrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.
  •  
Mandat executat
 
La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au depistat un bărbat de 28 de ani, din Ocna Mureș, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Aiud.
 
Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de doi ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu minor și conducere fără permis.
 
Acesta a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.
  •  
Reținut pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice
 
La data de 21 noiembrie 2023, polițiștii din Zlatna au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 26 de ani, din comuna Galda de Jos, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 19 noiembrie 2023, în timp ce se afla în fața unui magazin din Zlatna, ar fi agresat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, cu care se cunoștea și cu care ar fi avut discuții contradictorii, tulburând ordinea și liniștea publică. Conflictul a fost aplanat de către polițiștii care se aflau în zonă.
 
În urma agresiunii, victima ar fi suferit leziuni pentru a căror vindecare ar avea nevoie de 3 – 4 zile de îngrijiri medicale.
 
 În cursul zilei de azi, 22 noiembrie, bărbatul reținut va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate.
 
  •  
Accident rutier
 
La data de 21 noiembrie 2023, în jurul orei 21.30, pe Drumul National 1, la kilometrul 392, o tânără de 18 ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism, înspre Teiuș, a intrat în coliziune cu un autoturism condus, din sens opus, de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Alba Iulia.
 
În urma accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale grave și a fost transportat la spital unde, ulterior, a decedat.
 
Conducătoarea auto și un tânăr de 21 de ani, din Aiud, pasager în autoturismul condus de aceasta, au suferit leziuni corporale și a fost transportați la spital.
 
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă precum și pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor  în care s-a produs accidentul rutier.
  •  
Amplasarea radarelor în data de 23 noiembrie 2023  
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii