Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Amplasarea radarelor în data de 14 decembrie 2023

ro

13 Dec, 2023 12:05 400 Marime text
Nr. 101.042 din 13 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 12 decembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 348 de persoane și au fost verificate 215 de autovehicule.
 
Au fost constatate 84 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.475 lei. Au fost reținute 5 permise de conducere, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost constatate 10 infracțiuni.
 
 
  •  
Infracțiuni rutiere
 
La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 19.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Alba au depistat un bărbat de 53 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Cărăbușului, din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
 
  •  
 
La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 23.50, polițiștii din Zlatna au intervenit, pe Calea Moților, din oraș, unde a fost semnalat un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Almașu Mare, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra acestuia și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un gard din beton.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a rezultat valoarea de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei
 
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
 
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.
 
  •  
 
Ordin de protecție și dosar penal, pentru violență în familie
 
La data de 12 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați, de către o femeie de 46 de ani, din comuna Săliștea, județul Alba, cu privire la faptul că soțul ei este victima unei infracțiuni.
 
Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, în timp ce se afla la locuința de domiciliu, din comuna Săliștea, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii, bărbatul de 53 de ani ar fi fost agresat fizic și amenințat de către fiul său, fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.
 
Pe numele tânărului de 26 de ani, a fost întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie și a fost emis ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.
  •  
 
Amplasarea radarelor în perioada 14 decembrie 2023
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 - Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii