Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă - Ministerul Administraţiei şi Internelor

ro

29 Aug, 2010 16:50 1114 Marime text

Buletin de presă

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.

În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 21 evenimente, din care 12 evenimente împotriva avutului privat, 4 evenimente la regimul circulaţiei rutiere şi 5 evenimente de altă natură.

Fals administrator de societate comercială cercetat pentru înşelăciune şi furt calificat

La data de 27.08.2010 ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor din Mangalia au finalizat documentarea infracţională a lui S. MIHNEA CRISTIAN, de 39 de ani, din Arad, cercetat sub aspectul săvârşirii infractiunilor de înşelăciune şi furt calificat în forma continuată.

Bărbatul este suspectat că, în perioada 02.07. - 29.07.2010, a beneficiat de serviciile de cazare şi masă ale unui hotel din Staţiunea Olimp, fără a achita contravaloarea acestora.

Cel în cauză a prezentat date de identificare false la momentul cazării la hotel pentru a nu putea fi identificat ulterior, şi s-a recomandat ca fiind administrator al unei societăţi comerciale, urmând a face plata debitului prin virament bancar. În realitate societatea este dizolvată de 2 ani, iar persoana în cauză nu a avut niciodată vreo calitate în cadrul acesteia.

De asemenea, bărbatul a ridicat de la restaurantul hotelului cantitatea de aproximativ 500 de pachete cu tigări pe care nu le-a achitat, însă le-a revândut ulterior însuşindu-şi sumele de bani rezultate.

La data de 28.07.2010 a solicitat unei persoane un aparat de fotografiat, motivând că are nevoie să efectueze câteva fotografii autoturismului său pe care l-ar fi găsit avariat în parcare, pe care nu l-a mai restituit.

În aceeaşi zi, bărbatul în cauză a sustras dintr-un magazin aflat la parterul hotelului o pereche de papuci, în valoare de 1000 de lei.

În ziua următoare, respectiv 29.07.2010, persoana a părăsit incinta hotelului, fără să anunţe la recepţie, fără să predea camera şi fără să achite contravaloarea serviciilor de care a beneficiat, plecând din hotel pe o uşă lăturalnică pentru a evita întâlnirea cu angajaţii unităţii.

Prejudiciul total cauzat se ridică la valoarea de 28 866 lei, acesta fiind recuperat parţial, reuşindu-se recuperarea aparatului foto şi a perechii de papuci.

La data de 27.08.2010, ofiţerii Biroului de Investigare a Fraudelor din Mangalia au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a suspectului, după care acesta a fost perezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.

Parchetul a promovat propunerea poliţiştilor în instanţă, care a dispus arestarea preventivă a bărbatului în cauză pe o perioadă de 29 de zile.

În prezent suspectul se află încarcerat în Centrul de reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Tânăr cercetat de poliţişti pentru tentativă la infracţiunea de omor

La data de 27.08.2010, orele 04.30, poliţiştii din Valul lui Traian au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din localitate, a avut loc o altercaţie între mai mulţi tineri.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că pe fondul unor discuţii contradictorii între tineri a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia M. George de 26 ani, din Ovidiu, a fost înjunghiat cu un corp tăietor înţepător, fiind necesară transportarea sa la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa unde s-a intervenit chirurgical.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că suspect de comiterea agresiunii este S. Alexandru de 20 de ani, din Constanţa, care după stingerea conflictului a fugit de la faţa locului cu un autoturism.

În cursul zilei de 27.08.2010, suspectul a fost depistat şi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind cercetat sub aspectul savarşirii infracţiuni de tentativă de omor calificat.

La data de 28.08.2010, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată dispunând faţă de acesta arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

În prezent suspectul se află încarcerat în Centrul de reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Flagrant la prostituţie

În data de 28.08.2010, ora 18.30, poliţiştii Sectiei 5 au depistat în flagrant pe B.A. de 16 de ani, din localiatatea Tocileni, judeţul Botaşani, care întreţinea raporturi sexuale cu un bărbat, pe strada Caraiman din municipiul Constanţa, contra sumei de 80 lei.

Tinerei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie, fiind cercetată în stare de libertate.

Evenimente rutiere

În ziua de 27.02.2010 , ora 18.30, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat in trafic pe P. Claudiu, de 35 de ani, din mun. Constanţa, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Mereni, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fara a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a înregistrat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.

În data de 28.08.2010, în jurul orei 11.30, poliţiştii rutieri l-au depistat în trafic pe G. Ionuţ, de 28 de ani, din mun. Constanta, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, având permisul de conducere suspendat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 29.08.2010, in jurul orei 02.30, poliţiştii din 23 August l-au depistat in trafic pe B. Constantin, în vârstă de 39 de ani, din Mangalia, în timp ce conducea un autoturism pe DC 5, pe raza localităţii Moşneni, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Persoanei în cauză i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate de de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi sancţionate de art. 86 alin.1 din O.U.G.195/2002 R.

La data de 29.08.2010, în jurul orei 01:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au fost sesizaţi de G. Ştefan Liviu, de 26 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa cu autoturismul pe B-dul Tomis a fost acroşat de un alt autoturism, care după producerea impactului nu a oprit, fugind de la locul accidentului.

O patrulă a Secţiei 2 Poliţie a preluat sesizarea şi a pornit în urmărirea autoturismului implicat în accident, reuşind identificarea şi oprirea acestuia în trafic pe B-dul Aurel Vlaicu.

Conducătorul autoturismului, A. Ionuţ, de 23 de ani, din Constanţa, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care cel în cauza a fost condus la Spitalul Clinic Judetean Constanta unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii acoolemiei.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii