Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa 11.08.2010

ro

11 Aug, 2010 22:13 837 Marime text

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.

În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 17 evenimente, din care 3 venimente împotriva avutului privat, 2 evenimente a regimul circulaţiei rutiere şi 12 evenimente de altă natură.

Bărbat reţinut pentru tentativă la infracţiunea de omor deosebit de grav

În seara de 04.08.2010, ora 23.25, în baza unei sesizări primite prin Serviciul de Urgenţă 112, poliţiştii din Medgidia s-au deplasat pe o stradă din localitate, unde doi bărbaţi au fost preluaţi de către un echipaj al ambulanţei şi transportaţi la Spitalul Medgidia ca urmare a mai multor arsuri pe care aceştia le prezentau la nivelul corpului.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că în jurul orei 23.00, R. Amet însoţit de fiul său I. Amet de 34 ani s-au deplasat la domiciliul fratelui său R. Sali, de 42 de ani, din Medgidia solicitându-i acestuia să-i servească cu băuturi alcoolice din magazinul pe care îl deţine în curtea locuinţei. Pentru că au fost refuzaţi, I. Amet a scos din buzunarul pantalonilor o sticlă de 0,5 l., l-a stropit pe R. Sali peste corp cu lichidul inflamabil din aceasta, după care i-a dat foc cu o brichetă pe care o avea asupra lui.

În timp ce victima striga după ajutor, din casă a ieşit şi fiul său R. Genghiz, de 23 de ani, care a fost stropit de asemenea cu acelaşi lichid şi incendiat. Ulterior, I. Amet a fugit din zona comiterii faptei sustrăgându-se cercetărilor.

Ca urmare a investigaţiilor desfăşurate de poliţişti, agresorul a fost reţinut şi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Suspectul cercetat pentru savârşirea infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav, urmează să fie prezentat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Arestaţi preventiv pentru furt din locuinţă

În ziua de 6 august a.c., poliţiştii din Ostrov au fost sesizaţi de către G. Gheorghe, de 56 de ani, din comuna Ostrov, despre faptul că, în noaptea de 05/06.08.2010, în jurul orei 23.30, a surprins în locuinţa sa doi tineri în timp ce sustrăgeau mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat pe cei doi suspecţi ca fiind P. Panait, de 25 ani şi C. Georgel, de 23 ani, ambii din Ostrov, care, în ziua de 10 august a.c., au fost prezentaţi Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă. Pe numele celor doi instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, aceştia fiind depuşi în Arestul I.P.J. Constanţa.

Prejudiciul cauzat reprezentat de cele două telefoane sustrase din locuinţă, în valoare de 500 lei, a fost recuperat şi restituit proprietarului.

Cercetările continuă de către poliţiştii Formaţiunii Rurale Medgidia.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

În ziua de 10.08.2010, ora 20:20, poliţiştii din localitatea Grădina, au depistat în trafic pe raza localităţii pe S. MARIAN, de 36 ani din Lumina, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii