Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa - 08.08.2010

ro

08 Aug, 2010 22:28 1011 Marime text

Buletin de presă

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.

În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 32 evenimente, din care 9 venimente împotriva avutului privat, 4 evenimente a regimul circulaţiei rutiere şi 19 evenimente de altă natură.

2 tineri ce au fost implicaţi într-o tamponare sunt cercetaţi de poliţişti

În dimineaţa de 08.08.2010, ora 01.40, poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi Auto din cadrul I.P.J.Constanţa au fost sesizaţi telefonic, de către Dispeceratul Serviciului Rutier Constanţa, cu privire la faptul că pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanţa, se află abandonate două autovehicule ai căror ocupanţi au fugit după ce, în timp ce se tractau, au fost implicaţi într-o tamponare cu un al treilea autovehicul.

Poliţiştii ce au ajuns la faţa locului au constatat faptul că în dreptul imobilului cu nr. 108, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, se află abandonat un autoturism, marca Dacia, de culoare albă, care are legată la partea din spate o sfoară de tractare cu un capăt rupt, iar în dreptul imobilului cu nr. 104, se află abandonat un alt autoturism, marca Ford, de culoare neagră, care prezintă avarii pe partea dreaptă şi care are legată la partea din faţă acelaşi tip de sfoară de tractare, cu un capăt rupt, ca şi autoturismul Dacia.

În dreptul imobilului cu nr. 108, a fost găsit staţionat un al treilea autorism, marca Skoda, de culoare albă, care prezenta avarii la partea dreapta - faţă, iar conducătorul acestuia, M. Constantin - Eugen a declarat că în seara de 07.08.2010, în jurul orei 01.00, a fost implicat într-o tamponare, lovind autoturismul marca Ford, care era tracatat de autoturismul Dacia, în momentul în care acestea au virat la stânga, de pe str. I.C.Brătianu pe strada Cumpenei. Observând că ocupanţii celor două autoturisme nu au oprit, i-a urmărit în trafic până pe bulevardul Aurel Vlaicu nr.108, unde sfoara de tracatare s-a rupt, iar şoferii celor două autovehicule au oprit şi au fugit.

În urma cercetărilor efecuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că autoturismul Dacia a fost condus de C. Claudiu-Gabriel, de 18 ani, iar autoturismul FORD a fost condus de S. Dumitru, de 29 ani, ambii din Murfatlar, cel din urmă având suspendat exerciţiul dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au mai constatat că autoturismul Ford prezintă urme de forţare la încuietoarea portierei dreapta-faţă şi are firele contactului de pornire legate pe direct, însă nu figurează reclamat ca fiind furat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili dacă autoturismul în cauză a fost sau nu sustras precum şi pentru identificarea posesorului acestuia.

Conflict pe fondul consumului de alcool

În data de 08.08.2010, ora 1.00, poliţiştii din Tortomanu au fost sesizaţi prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 despre faptul că, la un bar din localitate, a avut loc un scandal în care au fost implicate mai multe persoane.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că, C. Cătălin de 22 de ani, din Tortomanu, pe fondul consumului de alcool şi având asupra sa o coasă, a tulburat ordinea şi liniştea publică în incinta localului, ameninţând patru persoane, care datorită comportamentului său violent, l-au imobilizat folosind forţa şi au anunţat ulterior Poliţia.

Ca urmare a leziunilor suferite, C. Cătălin a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Medgidia unde a rămas internat pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din Tortomanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Staţiunea Mamaia - Tânăr depistat în trafic la scurt timp după comiterea unei agresiuni

În data de 07.08.2010, în jurul orei 21.15, poliţiştii din Mamaia au fost sesizaţi despre faptul că într-o staţie de taxiuri din staţiune are loc un conflict între doi taximetrişti.

Echipajul de poliţie ce s-a deplasat la faţa locului a identificat pe M. Iulian Cristian, de 32 de ani, din Constanţa care a declarat că în urma unei şicane în trafic, a fost lovit în zona capului şi a feţei cu un corp dur de către un tânăr necunoscut.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că agresorul a plecat în direcţia oraşului Năvodari la volanul unui autoturism care a fost oprit ulterior în trafic de către un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui I. GEMIL, de 21 de ani, din Constanţa. Asupra acestuia, în autoturism a fost găsit un corp dur ce prezenta urme de culoare brun-roşiatice.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar suspectul a fost condus pentru cercetări, la sediul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia.

Urmează ca, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare părţii vătămate pentru vindecare, să se stabilească şi incadrarea juridică a faptei.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

În data de 07.08.2010, poliţiştii rutieri din Cernavodă au depistat în trafic pe M. Sorin, de 36 de ani, din sat Mircea Voda, judeţul Constanta, care a a condus un autovehicul, marca Dacia, pe D.J. 225, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul în cauză a fost condus la Spitalul din Cernavodă unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

În data de 07.08.2010, în jurul orei 17.30, poliţiştii rutieri din Cernavodă l-au depistat în trafic pe S. Dănuţ de 43 de ani, din Cernavodă, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii