Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Skoda, 120 de ani de succes, sărbătoriţi la Constanţa

ro

14 Apr, 2016 00:00 3751 Marime text


Constănţenii pasionaţi de maşini sunt aşteptaţi în perioada 14 - 20 aprilie să viziteze expoziţia organizată de Avia Motors Constanţa cu ocazia împlinirii de către Skoda a 120 de ani de succes. Pentru a marca momentul cum se cuvine, reprezentanţii Avia Motors, prin directorul de vânzări, Codrin Weber, şi directorul filialei, Adrian Gorcea, au organizat, ieri, evenimentul de deschidere a expoziţiei, în cadrul căruia le-au arătat invitaţilor ce înseamnă Skoda.
 
Cei prezenţi au avut ocazia să stea la volanul unora dintre cele mai noi automobile fabricate de Skoda, dar şi să câştige o excursie la munte. Participanţii au completat un talon cu datele personale, l-au depus în urnă, iar în urma extragerii, o persoană va pleca, alături de un însoţitor, într-o excursie la munte, cu o maşină Skoda şi carburantul plătit.
 
În semn de respect faţă de expoziţia realizată pentru marca de succes cehă, la eveniment a participat şi ambasadorul Republicii Cehe în România, E.S. Vladimir Valky.

„În primul rând, doresc să le mulţumesc organizatorilor pentru punerea la punct a expoziţiei în aceste spaţii frumoase. Această expoziţie se  intitulează «120 de ani de succes» al mărcii, dar, întrucât a fost pregătită anul trecut şi este o expoziţie care se mută dintr-un loc în altul, anul acesta avem deja 121 de ani. Din punct de vedere statistic, anul trecut, când s-a împlinit al 120-lea an de la înfiinţare, fabrica de automobile din Mlada Boleslav (Cehia) a construit şi a vândut cel mai mare număr de automobile din istoria sa”, a declarat ambasadorul Republicii Cehe în România, E.S. Vladimir Valky.

 
Ambasadorul a mai explicat că, dacă privim spre cei doi fondatori ai mărcii de automobile cehe Skoda, respectiv Vaclav Laurin şi Vaclav Klement, vom vedea că amândoi au acelaşi nume mic, „Vaclav”. De altfel, ambasadorul a mai spus că, aşa cum Sfântul Vaclav este ocrotitorul ţării cehe, tot ceea ce poartă numele Vaclav este sfânt.
 

„Poate că tocmai datorită faptului că Sfântul Vaclav şi-a ţinut mâna ocrotitoare deasupra fabricii, aceasta a înregistrat atâtea succese de-a lungul istoriei, din timpul Imperiului Austro-Ungar şi până în timpul primei republici. Acum, pot să spun că sunt bucuros că această expoziţie poate fi prezentată şi aici”, a adăugat ambasadorul Vladimir Valky.

 
Şi pentru ca evenimentul să fie unul cu adevărat de succes, a fost invitată şi orchestra Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, care a întâmpinat pasionaţii de cai putere cu melodii cehe. 


 
Skoda Favorit sau noua Octavia au fost doar două dintre vedetele evenimentului organizat în showroom-ul constănţean. Prototipul Skoda Favorit, de exemplu, a beneficiat de un design conceput în Italia, o ţară care este considerată o „regină” a designului în ultimii 50 de ani. Noua Skoda se deosebeşte faţă de celelalte modele cu faptul că designul, deşi a fost lucrat în Italia, a fost conceput de un creator slovac.
 

„Într-o lume în care atâtea produse sunt aproape identice, designul este cel care face diferenţa şi care vinde produsul. Deci, în clipa în care veţi trece puţin în revistă expoziţia, îl veţi vedea pe designerul ceh Jozef Kaban. Ca să concluzionez, succesul se bazează pe acest design, dar la fel de importantă este şi investiţia într-un lucru creativ”, a declarat, în cadrul evenimentului, directorul centrului ceh Skoda.

 
Skoda şi-a consolidat un renume puternic pe piaţa mondială. În Constanţa există un parc auto cu foarte mulţi clienţi ai acestei mărci, iar de un an şi jumătate, echipa Skoda îşi regândeşte serviciile pentru a întâmpina şi a satisface cele mai înalte standarde ale clienţilor de automobile.
 
Cei care doresc să afle mai multe despre marca Skoda sau vor să-şi achiziţioneze un nou automobil pot vizita sediul Avia Motors din Constanţa, şoseaua Mangaliei numărul 217. De curând, filiala Avia Motors Constanţa a înregistrat mai multe succese la capitolul vânzări pe piaţa locală.
 
Detalii pe: www.aviamotors.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii