Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:13 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pune sănătatea pe primul loc. 3 sfaturi preţioase

ro

23 Oct, 2023 09:25 746 Marime text

Grija faţă de tine ar trebui să fie o prioritate, mai ales când vine vorba de sănătate. O stare bună de sănătate îţi va permite să te bucuri de tot ceea ce iubeşti, de la timp de calitate cu cei dragi şi până la hobby-uri sau vacanţe. Din fericire, foarte multe afecţiuni se pot preveni, iar cea mai bună soluţie este un stil de viaţă sănătos.
Bineînţeles, nu poţi să îţi transformi complet stilul de viaţă peste noapte, însă poţi face mici schimbări şi poţi începe treptat să ai mai multă grijă de tine şi sănătatea ta.
Descoperă 3 sfaturi preţioase pentru a pune sănătatea pe primul loc şi a-ţi oferi grijă pe care o meriţi:

Pune accent pe igiena orală

Sănătatea dinţilor şi a gingiilor nu este importantă doar din punct de vedere estetic. Bineînţeles, o dantură frumoasă şi îngrijită te va ajuta să ai un aspect fresh şi un zâmbet impecabil, însă nu doar despre aspect este vorba. Igiena orală corespunzătoare te ajută să previi afecţiuni stomatologice serioase, care netratate îţi pot afecta starea generală de sănătate. Complicaţiile bolilor stomatologice au efecte negative asupra întregului organism, de la sistemul cardiovascular şi până la ochi sau sinusuri.

O igienă orală corectă începe cu un periaj corect, după fiecare masă sau de cel puţin două ori pe zi. Foloseşte o periuţă de dinţi electrică dacă îţi doreşti un periaj ca la carte, fără efort. Periuţa de dinţi electrică te ajută să îţi cureţi eficient dantura în doar două minute. În plus, majoritatea modelelor de periuţe de dinţi electrice îţi oferă opţiunea de a adapta modul de curăţare în funcţie de nevoi. Există moduri de curăţare pentru gingii şi dinţi sensibili, pentru albire sau pentru îndepărtarea plăcii bacteriene.

În afară de periuţa de dinţi electrică, este o idee bună să investeşti şi într-un irigator bucal. Acesta te va ajuta să cureţi spaţiile interdentare uşor şi rapid, fără să mai fie nevoie să foloseşti aţa dentară.

Nu uita nici de consultul anual la medicul stomatolog, care te ajută să previi afecţiunile dinţilor şi gingiilor şi să primeşti recomandări personalizate.

Protejează-ţi pielea

Razele soarelui pot dăuna sănătăţii pielii, mai ales când este vorba de expunere zilnică şi susţinută. Nu este niciodată o idee bună să te expui pentru prea mult timp la soare fără să foloseşti SPF. Poate fi vorba despre creme, geluri sau chiar spray-uri cu factor de protecţie solară.
Aplică zilnic un produs cu SPF pe ten, gât şi decolteu, indiferent de vremea de afară. Pe timpul verii, aplica SPF atât pe ten, cât şi pe corp, atunci când petreci mult timp afară sau mergi la plajă.
Este de preferat să optezi pentru un factor de protecţie solară de 30 sau 50, pe care să îl reaplici la câteva ore.

Cauta echilibrul în alimentaţie

O alimentaţie echilibrată te poate ajuta să menţii un stil de viaţă sănătos şi să ai grijă de sănătatea ta pe termen lung. Primul pas pentru a face ordine în alimentaţie este să elimini produsele care nu îţi aduc beneficii şi conţin ingrediente cu potenţial nociv. Printre acestea se număra alimentele ultra-procesate, semipreparatele, dulciurile cu zahăr adăugat, mezelurile şi sosurile cu foarte mulţi aditivi. De asemenea, este o idee bună să renunţi la fast-food sau să îl consumi cât mai rar posibil.

Un medic nutriţionist te poate ajuta să îţi construieşti un regim alimentar echilibrat, conform nevoilor tale.

De asemenea, echilibrul în alimentaţie implică şi modul în care te raportezi la mâncare. Alimentele nu sunt o unealtă de care te foloseşti pentru a slăbi, a te îngrăşa, a-ţi alina supărările sau a-ţi face o bucurie. Mâncarea este în primul rând o nevoie de bază, pentru a-i oferi corpului nostru nutrienţii necesari ca să funcţioneze.

Grija faţă de sănătate este esenţială pentru a te bucura de viaţa exact aşa cum îţi doreşti. Începe prin a consuma mâncare hrănitoare, nu uita să îţi protejezi pielea şi acordă atenţie igienei orale pentru a preveni afecţiunile stomatologice.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii