Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:18 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţia de micşorare a stomacului pentru pacienţii cu obezitate severă Intervenţia chirurgicală „Gastric Sleeve”, realizată la Ovidius Clinical Hospital pentru un bărbat de peste 170 de kg (galerie foto)

ro

24 Sep, 2015 00:00 5210 Marime text
O intervenție de mare anvergură a fost realizată din nou la Ovidius Clinical Hospital. Un pacient cu obezitate morbidă a fost tratat chirurgical aici printr-o intervenție de chirurgie bariatrică numită în limbaj medical „Gastric Sleeve”. Bărbatul ajunsese să cântărească peste 170 de kilograme și suferea și de insuficiență venoasă cronică și apnee în somn. Pentru a combate cu adevărat efectele negative produse de obezitate, pacientul este nevoit să piardă din greutate. Acest lucru se realizează optim, în cazuri atât de severe, cu ajutorul operației de micșorare a stomacului.

Dr. Gabriel Serac, medic primar chirurgie generală, specialist in chirurgie bariatrică, a condus echipa de medici specialişti care a realizat intervenția deosebit de importantă, formată din dr. Alina Vîncă, medic specialist chirurgie generală, dr. Mihai Hrițcu, medic specialist chirurgie generală, dr. Marius Prăzaru, medic specialist anestezie și terapie intensivă, dr. Alina Moldovan, medic specialist anestezie și terapie intensivă, și dr. Roxana Mardare, medic specialist anestezie și terapie intensivă.
 
„Gastric Sleeve” reprezintă o modificare a modului în care organismul își consumă energia din rezervele acumulate, reducând numărul de calorii consumate de pacient la fiecare masă”, a spus dr. Serac despre procedură.

Intervenția se realizează laparoscopic și constă în îndepărtarea unei mari părți din stomac, aproximativ 75-80%. Pacientul rămâne cu un tub gastric de 60-120 ml, care se calibrează pe o sondă.

„Operația a decurs foarte bine și suntem mai mult decât mulțumiți de rezultat. În următoarele șase luni, poate că pacientul nu va ajunge la greutatea ideală, însă ne așteptăm la o recuperare completă într-un an, dacă el va respecta indicațiile medicale și va urma întocmai regimul recomandat. Bineînțeles, toate aceste elemente nu au efectul scontat fără un program susținut de activitate fizică. Este însă foarte important pasul pe care l-a făcut acum, iar premisele sunt deosebit de bune”, a adăugat specialistul de la Ovidius Clinical Hospital.
 
Pentru readaptarea organismului, pacientul va urma un regim bazat pe lichide în primele două săptămâni postoperator, după care, încetul cu încetul, vor fi incluse și alimente pasate în mesele acestuia.

Obezitatea cronică, tratată la Ovidius Clinical Hospital din Constanţa

Obezitatea este o boală cronică ce poate produce foarte multe alte afecțiuni în organism. Vestea bună este că poate fi tratată. Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu obezitate severă prin intervenții chirurgicale inovative, în scopul recuperării complete a pacienților până la atingerea greutății ideale.

La Ovidius Clinical Hospital, pacienţii beneficiază de toate dotările necesare pentru diagnosticarea obezității și a bolilor conexe acesteia, de tratamentul chirurgical de excepţie, de îngrijire postoperatorie în condiţii de maximă securitate, precum şi de monitorizare.
 
Ovidius Clinical Hospital, Ovidiu, Constanţa
Telefon: 0241.480.400.401
Email: office@ovidius-ch.ro
http://www.ovidius-ch.ro/
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii