Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Heka Hospital Operația laparoscopică gastric sleeve (micșorare stomac), o opțiune pentru cei care își doresc o schimbare

ro

18 Dec, 2023 17:00 1740 Marime text
  • Heka Hospital recomandă operația alături de echipa de medici dr. Ahmed Berro, Medic primar Chirurgie Generală și dr. Ana-Maria Donciu, Medic specialist Chirurgie Generală
 
Operația laparoscopică gastric sleeve (micșorare stomac) este o opțiune pe care o poți lua în calcul la Heka Hospital Constanța.
 
Acest tip de chirurgie bariatrică este destinat pacienților cu obezitate, care doresc să scape de excesul ponderal care le pune în pericol sănătatea și viața.
 
Fiind o operaţie laparoscopică, recuperarea este foarte rapidă, durerile după operaţie sunt foarte reduse, întoarcerea în mediul familial şi la activitatile cotidiene se face, de asemenea, in scurt timp.
 
Heka Hospital recomandă operația alături de echipa de medici dr. Ahmed Berro, Medic primar Chirurgie Generală și dr. Ana-Maria Donciu, Medic specialist Chirurgie Generală.
 
Chirurgia bariatrică este indicată în următoarele situații:
  • Atunci când indicele de masă corporală (IMC – BMI) este mai mare sau egal cu 40 sau când IMC este între 35 și 40 și asociază o patologie ce s-ar putea ameliora în cazul scăderii ponderale (precum hipertensiunea arterială sau diabetul zaharat);
  • După ce au eșuat toate celelalte metode încercate în vederea scăderii ponderale, precum dieta și exercițiile fizice.
 
Intervențiile chirurgicale bariatrice pot duce la scădere în greutate pe termen lung. Amploarea pierderii în greutate depinde de tipul intervenției și de schimbările în stilul de viață.
 
Operația de „micșorare a stomacului”, gastric sleeve sau gastrectomia longitudinală, este o intervenție chirurgicală ce presupune rezecția ireversibilă a stomacului, aproximativ 80% din volumul său, stomacul restant având o capacitate de aproximativ 60–120 ml, cu funcția păstrată. Prin această procedură, se reduce permanent cantitatea de alimente ingerată și se evită sindromul de malabsorbție. În urma acestei intervenții, stomacul este micșorat, însă funcția rămâne neschimbată cu excepția reducerii producției de grelină (hormonul răspunzător de senzația de foame), astfel scăzând aportul alimentar și greutatea corporală.
 
Procedura implică reducerea volumului stomacului, cu prezervarea funcției acestuia, fiind permis consumul alimentar obișnuit, însă în cantități mai mici. Nu este afectată absorbția vitaminelor și mineralelor, se reduce riscul de ulcer gastric, se ameliorează simptomatologia patologiei asociate (diabetul zaharat, hipertensiune, apneea în somn), iar recuperarea postoperatorie este ușoară și rapidă. Dezavantajele sunt reprezentate de riscurile asociate oricărei intervenții chirurgicale și de ireversibilitatea procedurii.
 
Pentru programări și detalii vă punem la dispoziție numerele de telefon 0733334352 și 0754227060. Acum te poți programa rapid și online pe https://www.hekahospital.com/programare/.
 
Citește și
Heka Hospital Ce facem dacă întâmpinăm dificultăți de respirație în timpul somnului?

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii