Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poți câștiga mai mult spațiu în dormitoarele mici

ro

02 Oct, 2020 14:02 2294 Marime text

Dormitorul nu mai este doar locul de odihnă, ci s-a transformat încet-încet într-un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, ba chiar și de muncă, uneori, în contextul creșterii numărului persoanelor care fac telemuncă. Aici te uiți la televizor, de aici urci story-uri pe Instagram, de aici răspunzi la mail-uri. Problema apare când dormitorul tău nu este suficient de mare și trebuie să găsești o cât mai bună distribuție a pieselor de mobilier, pentru a scoate maximul din folosirea lor. Cum ar trebui să decorezi dormitorul pentru ca acesta să fie cât mai practic, funcțional și plin de stil?
 
Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
1. Folosește oglinzi
 
Oglinzile sunt unul dintre cei mai buni aliați ai spațiilor mici, pentru că oferă profunditate, multiplică lumina naturală și artificială și dă senzația de spațiu și de amplitudine. Mari și decorative, cu picior sau situate pe piese de mobilier, orizontale sau verticale, oglinzile sunt o dovadă de design inteligent și practic. Încearcă să le situezi pe partea opusă geamurilor, pentru a te bucura de soare sau situează-le în punctul de lumină atificială dominant.
 
2. Patul, în mijlocul peretelui
 
Într-un dormitor mic, o bună opțiune este situarea patului lipit de peretele principal, în loc să-l situezi în mijlocul camerei, ca o „insulă”. Astfel, câștigi spațiu suplimentar într-o încăpere care are nevoie de așa ceva. Se numește „poziție de control”, care oferă o poziție privilegiată. În plus, îți oferă suficient spațiu pe ambele laturi ale patului, pentru a te mișca. O poți face în două feluri: cu zona tăbliei patului lipită de perete sau longitudinal. Prima, însă, este opțiunea recomandată și din punct de vedere al feng shui-ului.
 
Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
3. Unde situezi patul înt-o mansardă?
 
Dacă dormitorul este într-o încăpere mansardată, cel mai bine este să situezi patul sub zona cea mai joasă a tavanului, dat fiind că oricum vei sta culcat în pat. Altfel, acea zonă este una pierdută din punct de vedere util. E adevărat, trebuie să ai suficient spațiu cât să te poți ridica din pat fără a da cu capul de tavan.
 
4. Patul sub fereastră
 
Ce poate fi mai plăcut decât să te trezești dimineața mângâiat de razele soarelui? Această așezare a patului are avantajul luminii naturale care intră pe fereastră direct în patul tău.
 Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
5. Paturi multifuncționale
 
Această propunere are de-a face cu economia de spațiu, mai mult decât cu o amplasare ideală. În cazul unui dormitor de dimensiuni reduse, un pat cu sertare dedesubt sau cu spațiu de depozitare este o idee perfectă. În camerele copiilor, mai ales, aceste paturi sunt ideale. Dulapurile sau sertarele de dedesubt pot fi folosite pentru jucării sau cărți.
 
6. Patul, într-un colț
 
O altă idee pentru spații reduse este amplasarea patului într-un colț al camerei. Astfel, câștigi spațiu pe două laturi ale camerei, nu doar pe una.
 Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
7. Adoptă stilul minimalist
 
Într-un dormitor XS (extra-small), nu există metodă mai bună de a câștiga spațiu decât design-ul simplu și magia ordinii și curățeniei. Renunță la multe lucruri care nu îți sunt utile în dormitor. Mai puține mobile, mai puține decorațiuni, mai puține haine și, ca urmare, mai mult spațiu pentru patul tău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii