Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum influențează televizorul copiii

ro

21 May, 2021 16:53 1786 Marime text

Televizorul a devenit una dintre cele mai importante distracții și influențe în viața copiilor. Copiii stochează tot felul de informații pe care le primesc, fie de la școală, de la părinți, dintr-o poveste și, desigur, de la televizor. Din acest motiv, obiceiul de a privi la televizor în fiecare zi provoacă o mare îngrijorare din partea multor părinți cu privire la calitatea conținutului care este asimilat de copiii lor, precum și cu privire la ce poziție ar trebui să aibă în fața copiilor lor în ceea ce privește obiceiul de a privi la televizor.
 

Televiziunea nu este babysitter pentru copii

Televizorul este o sursă eficientă pentru formarea atitudinilor, dobândirea abilităților și formarea comportamentului copilului. Este un mijloc de socializare. Copiii se uită la televizor pentru a se distrage, a reduce stresul și pentru a obține informații. În plus, există copii care se uită la televizor pentru că încă de mici li s-a impus și nu au altă opțiune.
 
Televizor emag, oferte online
 
Privitul la televizor este una dintre activitățile preferate ale copiilor. Timpul petrecut vizionând programe tv variază în funcție de vârstă, sex, clasa socială și este direct legat de timpul petrecut de părinții lor privind la tv. Prin urmare, părinții ar trebui să fie un exemplu. Nu este corect să atribuiți informațiile și divertismentul pe care îl primesc copii unui singur mediu de difuzare.
 
Când obiceiul de a privi la tv este adânc înrădăcinat în mediul de acasă, copiii tind să adopte aceeași atitudine prin imitație și identificare. În multe case, televizorul joacă rolul de însoțitor, un fel de „babysitter” pentru copii. Împiedică copiii să alerge prin casă și să deranjeze, dar, pe de altă parte, îl distrage de la studiu, citit, sport și joacă.
 
Trebuie să fim atenți la obiceiul de a privi la televizor al copiilor. Este necesar să cunoaștem mai profund și mai bine terenul său, pentru a împiedica copiii noștri să dobândească comportamente agresive, eronate, învățate prin imitație. Nu poate fi uitat că micuții noștri își încep pregătirea și că tot ceea ce văd, aud și experimentează va influența dezvoltarea lor.
 
Părinții ar trebui să se asigure că copiii lor au experiențe pozitive cu televizorul. Părinții pot ajuta astfel:
 
- Vizionarea programelor împreună cu copiii.
- Alegerea programelor adecvate pentru nivelul de dezvoltare al copilului.
- Stabilirea unor limite asupra timpului petrecut în fața televizorului (zilnic și săptămânal).
- Oprirea televizorul în timpul meselor de familie și al timpului de studiu.
- Dezactivarea programele care nu par potrivite pentru copilul dumneavoastră.
 
Televizoare oferte diverse pe emag
 
În plus, părinții mai pot ajuta făcând următoarele: Nu permiteți copiilor să se uite la televizor ore în șir, dar ajutați-i să selecteze programe individuale. Selectați programe adecvate nivelului de dezvoltare al copilului dumneavoastră. Multe programe pentru copii de la televizor sunt adecvate, dar nu trebuie să fie telenovele, comedii pentru adulți și talk-show-uri pentru adulți. Setați anumite perioade când televizorul este oprit. Orele de studiu ar trebui să fie dedicate învățării, nu pentru a sta în fața televizorului în timp ce încercați să faceți temele cu cel mic. Mesele sunt momente pentru a vorbi cu alți membri ai familiei și nu pentru a privi la televizor.
 
Încurajați discuțiile cu copiii dvs. despre ceea ce urmăresc în timp ce urmăriți împreună programe. Indicați comportamente pozitive, cum ar fi cooperarea, prietenia și preocuparea pentru ceilalți. În timp ce privesc, faceți legături cu istoria, cărțile, obiectivele turistice și evenimentele personale. Vorbiți despre valorile personale și familiale și despre modul în care acestea se raportează la ceea ce urmăresc în emisiune.
 
Rugați copiii să compare ceea ce văd cu evenimentele reale. Spuneți-le adevăratele consecințe ale violenței. Discutați cu ei despre rolul publicității și despre influența acesteia asupra a ceea ce este cumpărat. Încurajați-vă copilul să se implice în hobby-uri, sport și prieteni de vârsta lui. Cu o îndrumare adecvată, copilul dumneavoastră poate învăța să folosească televizorul într-un mod sănătos și pozitiv.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii