Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi de relaxare low budget - de la sport şi până la scris

ro

07 Aug, 2023 16:34 973 Marime text


Dacă îţi doreşti o viaţă sănătoasă şi echilibrată, ai nevoie de relaxare, indiferent de ce înseamnă asta pentru tine. Pentru anumite persoane, relaxarea înseamnă un film bun, în timp ce alte persoane îşi găsesc relaxarea în sport. Nu trebuie neapărat să cheltui mulţi bani pentru a te relaxa, deoarece există o mulţime de activităţi low budget de care te poţi bucura pentru a-ţi recăpăta energia.


Este important să alegi activităţile în funcţie de pasiunile tale, dar şi de timpul liber de care dispui. Ba mai mult, încearcă să faci din astfel de activităţi un obicei şi să le integrezi în rutină ta. În acest fel, te vei bucura de mai mult spor la muncă, dar şi de o minte odihnită.


Iată câteva idei de activităţi de relaxare pentru care nu trebuie să cheltui sume mari de bani:

Seriale şi gustări delicioase


Te poţi bucura de experienţă de cinema şi la tine acasă. Dacă îţi place să urmăreşti seriale sau filme, platformele de streaming sunt alegerea ideală pentru o zi sau o seară de relaxare cu minim de cheltuială. Pentru o super experienta poţi alege un TV Samsung de la Emag care să îţi ofere cea mai bună calitate a imaginii. Găseşti o mulţime de modele de TV Samsung cu funcţii diverse. Cea mai bună opţiune o reprezintă un TV Samsung smart, care să suporte cele mai cunoscute platforme de streaming.

În afară de TV Samsung, mai poţi poţi opta şi pentru alte brand-uri de renume precum LG sau Sony. Pentru a vedea filmele sau serialele cât mai bine, un TV smart de 80 cm pe care il gasesti pe Emag sau chiar o diagonala mai mare, este poate cea mai bună variantă.

Nu uita să alegi şi câteva gustări pe placul tău ca să te bucuri de film sau serial exact ca la cinema. Poţi încerca nachos cu brânză sau guacamole, popcorn, sandwich-uri, pui crispy sau onion rings cu diverse sosuri.

Sport acasă sau în aer liber

Sportul este esenţial pentru sănătate, dar este şi o activitate foarte bună dacă vrei să te relaxezi şi să te încarci cu energie. Nu trebuie neapărat să cheltui bani pe abonamente la sală sau la piscină ca să faci sport. Dacă vrei să faci exerciţii fizice acasă, poţi opta pentru clipuri de pe YouTube care să te ghideze. Printre cele mai populare tipuri de exerciţii pentru acasă se număra Yoga, Pilates, Zumba şi Barre.

Dacă vremea de afară este frumoasă, poţi să încerci un antrenament funcţional în parc. Antrenamentele funcţionale sunt alcătuite din exerciţii simple, precum flotările, genuflexiunile, abdomenele şi fandările. Alege câteva exerciţii, pe care să le realizezi în circuite de 3-4 serii.



Nu uita să ceri acordul medicului înainte de a te apuca de sport, ca să te asiguri că nu există contraindicaţii.

Scris creativ

 

Activităţile creative sunt o modalitate excelentă de a-ţi limpezi mintea şi de a te relaxa. Vestea bună este că acestea nu te costă nimic, mai ales dacă alegi să le practici acasă. Scrisul poate fi de multe ori terapeutic, fie că alegi să scrii ficţiune sau să scrii într-un jurnal. Îţi poţi aloca câteva ore într-o zi pentru a încerca să te relaxezi şi să îţi dai frâu liber creativităţii prin scris. Tu alegi dacă scrii despre viaţa ta, despre evenimente care te-au marcat sau ficţiune.

Cursuri online

 

Cursurile online sunt din ce în ce mai populare în toată lumea. Acestea reprezintă o activitate plăcută de care te poţi bucura de oriunde. Bineînţeles, este important să alegi cursuri cu teme care te interesează cu adevărat şi care îţi trezesc curiozitatea. Astăzi, poţi învăţa programare, limbi străine, noţiuni de psihologie sau de negociere, fără să fie nevoie să cheltui prea mulţi bani sau să te deplasezi de acasă. Găseşti multe cursuri online gratuite pe platforme celebre precum EdX sau Coursera.

 

Foloseşte ideile de mai sus ca sursa de inspiraţie pentru a încerca activităţi de relaxare fără să fie nevoie să scoţi prea mulţi bani din buzunar. De la cursuri online şi până la seri de cinema la tine acasă, ai o mulţime de variante din care să alegi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii