Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:04 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce beneficii poate avea LEGO pentru dezvoltarea copiilor

ro

28 Oct, 2021 17:52 702 Marime text

Când ne gândim la copiii noștri care se joacă cu jucării, cum ar fi LEGO, nu ne gândim prea des la valoarea educativă sau de dezvoltare, ca rezultat. Pur și simplu vedem un copil axat pe joacă, cu niște blocuri de construcții și accesorii. Cu toate acestea, LEGO oferă mult mai mult decât pare, așa cum veți descoperi pe măsură ce citiți această postare.
 

Avantajele jocului cu LEGO pentru copii mici

Jocul este munca unui copil și cu toții muncim mai bine atunci când ne bucurăm de ceea ce facem. Copiii au o abilitate naturală de a explora și de a descoperi noi moduri în care pot fi folosite jucăriile. Un set LEGO Friends nu numai că le stârnește curiozitatea, dar are și multe beneficii pentru copii mici. Dacă doriți ca copilul dvs. să aibă un început pozitiv în viață, este important să le oferiți activități plăcute, care să încurajeze dezvoltarea creierului, să îmbunătățească coordonarea ochi-mână, să încurajeze un copil să gândească și să analizeze, precum și să învețe noi abilități. Multe jucării și activități sunt educative, iar furnizarea de LEGOs pentru copii mici este o astfel de jucărie care oferă numeroase beneficii.
 
Pentru început, abilitățile motorii fine sunt dezvoltate și îmbunătățite, permițând unui copil să îndeplinească sarcini mai complicate cu o ușurință mai mare în timp. Un alt lucru pe care îl vor învăța copiii mici este arta persistenței. Copiii mici pot fi surprinzător de tenace și nu renunță cu ușurință. LEGO le oferă platforma perfectă pentru dezvoltarea acestei trăsături cheie de caracter, care îi va ajuta pe tot parcursul vieții lor.
 
Sentimentul de împlinire este rezultatul punerii pieselor LEGO împreună pentru a forma o structură sau alt obiect tangibil. Amintiți-vă, nu există un mod bun sau rău de a o face, deci este o activitate perfectă pentru mințile creative.
 
Rezolvarea problemelor este o abilitate pe care fiecare persoană trebuie să o dezvolte, iar timpul pentru a începe să învețe cum să rezolve problemele este în faza copilăriei. LEGO este o activitate plăcută, care îi învață pe copii cum să rezolve o varietate de probleme.
 

De ce este LEGO bun pentru creier?

Copiii mici trebuie să-și pună creierul în funcțiune la fel de mult ca și corpul, pentru o dezvoltare adecvată. LEGO le oferă acestora o modalitate de a stăpâni multe alte tipuri de abilități emergente, cum ar fi rezolvarea problemelor, abilități spațiale și înțelegerea sarcinilor semi complexe.
 
Utilizarea obiectelor tridimensionale le permite, de asemenea, minților tinere și fertile capacitatea de a planifica din timp și de a face modificările necesare, astfel încât piesele să se potrivească așa cum se intenționează.
 
90% din creierul copilului se dezvoltă până la vârsta de 5 ani. Este cunoscut științific faptul că, cu cât creierul este utilizat mai mult, cu atât se dezvoltă mai bine și cu atât mai puternice devin facultățile mentale ale copilului.

Avantajele jocului cu LEGO în copilărie

O mare parte din ceea ce facem, modul în care gândim și modul în care acționăm în viața adultă pot fi atribuite copilăriei noastre. Copilăria timpurie ne stabilește obiceiurile, pozitive sau nu, pentru maturitate, în multe feluri. De aceea este vital să învățați copiii mici obiceiuri și moduri de gândire corecte.
 
Deși acest lucru poate fi realizat prin mai multe căi diferite, utilizarea LEGO de către copii mici este cu siguranță un pas pozitiv, în direcția corectă.

 
Să rezumăm doar câteva dintre beneficiile cheie care apar atunci când copiii se joacă cu LEGO:
 • Îmbunătățirea coordonării ochi-mână
 • Dezvoltarea abilităților spațiale
 • Persistență și răbdare
 • Abilități motorii fine îmbunătățite
 • Abilități de rezolvare a problemelor
 • Un sentiment de împlinire
 • Învățarea planificării
 • Munca în echipă, atunci când se joacă cu alți copii
 • Creativitate și experimentare îmbunătățite
 • Focalizare și concentrare îmbunătățite
 • Încredere în sine
 • Copiii mici se vor distra
 
Copilul dvs. va avea atât de multe de câștigat, dacă se joacă cu un set LEGO, lucru care poate fi crescut în complexitate, în timp, pe măsură ce abilitățile lor se dezvoltă. LEGO poate părea doar o jucărie, dar le oferă copiilor noștri mult mai mult decât atât.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii