Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensie militară pentru soldații și gradații profesioniști. Proiect de lege înregistrat la Camera Deputaților de câțiva deputați PSD (document)

ro

26 Dec, 2017 20:43 28091 Marime text
La data de 18 decembrie la registratura Camerei Deputaților a fost despus documentul cu numărul 748/18 decembrie curent prin care a fost înregistrat proiectul de Lege Pl-x nr. 594/2017 care vizează o Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale.


Conținutul acestui document se referă la pensia militară de stat la care trebuie să aibă dreptul soldaţii şi gradaţii profesionişti.


Proiectul normativ a fost inițiat de deputații Căprar Dorel-Gheorghe (preşedintele Comisiei de Apărare a Camerei), Weber Mihai (preşedintele Comisiei comune pentru controlul activităţii SIE), Andrei Alexandru-Ioan, Bontea Vlad, Cuc Alexandru-Răzvan, Todor Adrian, Tripa Florin-Dan.

Principalele modificări care vizează Legea nr. 384/2006 privind Statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti sunt: 

 

„1) Soldaţii şi gradaţii profesionişti au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.

2) Soldaţii şi gradaţii profesionişti, pensionari militari, cărora li s-a conferit Semnul onorific În Serviciul Patriei pentru 15, 20, 25 de ani de activitate în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale beneficiază de un spor de 10%, 15% şi, respectiv, 20% din cuantumul pensiei, similar cadrelor militare, potrivit legislaţiei în vigoare”.

 
Anexat postăm și proiectul de lege așa cum a fost propus de cei șapte parlamentari PSD, care poate fi accesat în secțiunea Documente.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gagiu 27 Dec, 2017 17:15 Da este un lucru foarte bun deoarece acești militari fac multe lucruri pe care le fac si subofițerii si ofițerii. Ar fi multe de spus dar e corecta decizia luată si cred ca nu se oprește in vreun sertar si rămâne la același stadiu ca si pana acum.