Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plasarea implantelor mamare - decizia medicului

ro

14 Dec, 2012 00:56 927 Marime text

Orice femeie care vrea să își facă un implant mamar este frământată de nenumărate întrebări. Una dintre cele mai importante este: unde ar trebui să fie plasat implantul mamar? Deasupra muşchiului sau sub acesta? Medicul va stabili acest aspect în funcție de forma şi volumul sânului. Însă, de cele mai multe ori proteza mamară se introduce sub muschi.

Implant subglandular

Implantul se plasează între glanda mamară şi muşchiul pectoral. Operația este mai uşoară, nefiind necesară manipularea mușchiului pectoral. Durerea şi disconfortul postoperatorii sunt mai mici întrucât muşchii sunt lăsati intacți. Acest tip de interventie este recomandat cu precădere femeilor sportive la care plasarea subpectorală ar duce la deformarea vizibilă a implantului odata cu contractia muschiului pectoral.

Însă, nici dezavantajele nu sunt de neglijat. La pacientele slabe se pot vedea şi simți marginile implantului plasat subglandular. Rata de contractură capsulară este mai mare. Doar pielea nu suportă greutatea implantului, sanii se lasa mai repede, iar la o perioadă după operatie s-ar putea ca pacienta să necesite un lifting al sânului.

Implant parțial submusculatură

În majoritatea cazurilor, mușchiul pectoral va acoperi partea de sus si mediană din implant. Acesta este plasat sub mușchiul pectoral, iar principalul avantaj este riscul mai redus de contractură capsulară. De asemenea, stabilitatea implantului este mai mare. Marginile implantului sunt parțial acoperite, iar la atingere sanul e mai natural. Exista tehnici specifice care protejează implantul de mișcările mușchiului și dau sânului un aspect mai natural.

Implant total sub musculatură

În acest caz, implantul este plasat total sub muşchiul pectoral. Se foloseşte cu precădere atunci când se plasează implante de dimensiuni mici, mai ales în cazul reconstrucției de sân. Nu se folosește in chirurgia estetică.

ATENȚIE !

În cazul sânilor lasați, implantul mamar nu îi ridică ! Este nevoie și de lifting mamar intern (fără cicatrici externe) sau lifting mamar extern (cu cicatrici externe).

Despre Dr. Calin Dobos

Dr. Calin Dobos detine o vasta experienta in domeniul chirurgiei estetice, acumulata in cei peste 10 ani de lucru in tara, dar si prin participarea la diferite congrese internationale in aproape toate tarile din Europa, pe continentul American, SUA, Canada sau Asia. Acesta a reusit sa aduca la noi in tara cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.

Stagiile de perfectionare in strainatate, pregatirea timpurie facuta inca de pe bancile facultatii, dar si sutele de cazuri solutionate anual, reprezinta o adevarata carte de vizita a Dr. Calin Dobos.

Dr. Calin Dobos poate fi gasit la clinica Hyperion din Galati si in Bucuresti la Centrul Medical Focus.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul oficial: www.drdoboscalin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii