Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premii si medalii la concursurile internationale pentru elevii Liceului International de Informatica

ro

26 Apr, 2012 20:44 781 Marime text

Deși vacanța de Paște reprezintă o pauză de școală și relaxare pentru majoritatea elevilor, unii din ei au profitat de acest timp pentru a-și adăuga la palmares alte premii și medalii. Elevii Liceului Internațional de Informatică continuă, la fel ca în fiecare an, tradiția participării la concursuri internaționale. Cristian Ghiță și Tiberiu Florian Vlad, clasa a IX-a, alături de prof. coordonator Nebi Sevim Ilker,au participat în perioada 5-10 aprilie la Baku, Azerbaijan, la cea de-a 7-a ediție a concursului INEPO Euroasia (International Environmental Project Olympiad). Proiectul "Oil spill cleaner" reprezintă munca băieților din ultimele luni și propune o metodă mai eficientă de curățare a apelor de uleiurile care pot dăuna mediului. Din cele peste 250 de echipe din 42 de țări participante, echipa liceului nostru a obținut medalia de bronz la categoria Environment.

Tot o medalie de bronz a obținut la concursul Dreamline (International Design Olympiad) în perioada 12-16 aprilie la Ankara, Turcia, și elevul Ergean Ismail, clasa a X-a, cu proiectul "Induction heating kettle", realizat cu îndrumarile prof. Turgay Uzuncakmak. Ideea fierbatorului care funcționează pe bază de inducție i-a venit din dorința de a grăbi timpul de fierbere al apei și nu a fost nevoie de mult pentru a transforma această idee în realitate și pentru a o perfecționa pentru participarea la concursuri. Ergean a obținut cu acest proiect și Premiul "Procopiu" și calificarea la etapa națională din iunie la Vatra Dornei, la categoria Fizică pe calculator.

De asemenea, același proiect a câștigat medalia de aur la concursul FirSTep ce a avut loc pe 2 martie la București, concurs de proiecte organizat în cadrul Instituțiilor Lumina de Invățământ și care constituie etapă de calificare și pregătire pentru elevii noștri care doresc sa participe la concursuri internaționale.

Oricum, elevii Liceului Internațional de Informatică nu se opresc aici, alte 5 echipe de elevi s-au calificat la IYIPO, Gurcistan, în perioada 27-29 aprilie, I-SWEEP, USA și E-Biko, Turcia în mai și Genius, USA, în iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii