Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ovidiu Cupsa lanseaza primul compendiu de specialitate dedicat exploatarii portuare

ro

28 Feb, 2012 23:27 1080 Marime text

Joi, 01 martie 2012, ora 13.00 la Universitatea Maritimă din Constanța se va desfasura lansarea lucrării "Exploatarea Sistemelor Portuare", o carte elaborată de către Ș.L. Univ. Dr. Ing. Ovidiu Cupșa, ȋn colaborare cu Asist. Univ Dr. Cristina Dragomir.

Lucrarea "Exploatarea Sistemelor Portuare" are o abordare interdisciplinară, complexă, care împleteşte noţiuni de tehnologie portuară, termeni economici, noţiuni de management şi juridice, care pot pune bazele înţelegerii acestui complex fenomen care este sistemul portuar. Ea a fost concepută ca un compendiu didactic, cu o prezentare facilă şi uşor asimilabilă de către studentul sau masterandul care trebuie să dobândească noțiuni de actualitate într-un domeniu cu o mare viteză de evoluție: exploatarea sistemelor și a terminalelor portuare.

Ovidiu Cupșa este autor și co-autor a numeroase lucrări de specialitate și are o vastă experiență ȋn administrarea companiilor portuare, a unităților industriale navale și coordonarea unor proiecte de anvergură. Ȋn calitate de fost Director General al Administrației Canalelor Navigabile este coordonatorul Master Planului de transport pe canalele navigabile românești.

"Domeniul exploatarii portuare este un domeniu in care nu exista, inca, o specializare de profil. Personalul care activeaza in management portuar fie vine din afara si se respecializeaza pe parcursul activitatii desfasurate in companiile portuare, fie este format din fosti navigatori. Cartea se adreseaza atat lor, cat si studentilor si masteranzilor care doresc sa se specializeze in managementul portuar. Mi-am dorit sa le pun la dispozitie un compendiu care sa cuprinda suficienta informatie specifica pentru a-si crea o baza solida de cunostinte in domeniul exploatarii portuare si managementului portuar" a declarat Ovidiu Cupsa.

Cristina Dragomir este asistent universitar în cadrul Universităţii Maritime din Constanţa. A obținut diploma de doctor în management şi urmează cursuri de doctorat în inginerie mecanică. Este implicată ȋn proiecte de cercetare, fiind autor şi co-autor al unui număr ȋnsemnat de lucrări și articole ştiinţifice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii