Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NU Modificării regulilor referitoare la admiterea la facultate pentru acest an universitar

ro

06 Apr, 2012 21:37 1022 Marime text
Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportuluia modificatrecent, printr-un Ordin al Ministruluiregulile referitoare la admiterea la facultate. Astfel, dacă până acum, majoritatea facultăților își selectau studenții în baza mediilor din anii de liceu și a notelor obţinute la bacalaureat, anul acesta admiterea la facultate se va face, fie în baza rezultatelor obținute la examenul de admitere organizat de către facultăți, fie în baza unui concurs de medii obținute la examenul de bacalaureat.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) considerăinoportună aplicarea acestei schimbări în sesiunile de admitere organizate în vara acestui an. Potrivit Art. 2 (3) din Ordinul MECTS nr. 3313/ 2012, "fiecare universitate face cunoscută metodologia proprie de admitere, condițiile de admitere și cifrele de școlarizare cu cel puțin 6 luni înainte de susținerea concursului de admitere", lucru imposibil de realizat, dacă modificările impuse intra în vigoare imediat, în condițiile în care prima sesiune de admitere în majoritatea facultăților se desfășoară în luna iulie. De asemenea, reprezentanţii CNE şi ANOSR, sunt de părere că aplicarea noilor reguli referitoare la admiterea în învățământul superior, începând cu anul curent,nu este deloc în folosul elevilor, întrucât duce la creşterea presiunilor exercitate asupra elevilor şi lao potenţială scădere a performanţelor lor.Acest lucru va fi datorat faptului că în loc să îşi folosească resursele pentru o bună şi conştiincioasă pregătire pentru examenele care îi aşteaptă, elevii sunt nevoiţi să se concentreze asupra urmăririi schimbărilor impuse şi adapării la acestea.

În concluzie, reprezentanții elevilor şi ai studenţilor susțin aplicarea acestui O.M începand cu generaţia admisă în clasa a 9a în anul universitar 2012-2013, şinicidecum retroactiv, asupra actualei generaţii de elevi. În acest sens, se solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor (MECTS) emiterea unei note informative către universităţi prin care să se clarifice momentul intrării în vigoare a respectivului O.M. în aşa fel încât, modificările implicite să nu se resimtă asupra actualei generaţii de elevi şi să se reducă impactul negativ resimţit de cei care sunt deja în pregătiri pentru Examenul de Bacalaureat din acest an.
Pentru detalierea oricărui aspect din prezentul comunicat, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii