Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:57 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul Educatie pentru Sanatate

ro

06 Apr, 2012 21:38 751 Marime text

Colegiul Naţional de Arte ,,Regina Maria" şi Şcoala cu clasele I-VIII ,,Mihai Viteazul" din Constanţa au organizat, în data de 5 aprilie 2012, ediţia a II-a a Concursului Educaţie pentru Sănătate în Învăţământul Primar, eveniment înscris în Calendarul Judeţean al Activităţilor Educative - ISJ 2012. Concursul s-a desfăşurat simultan în cele două unităţi de învăţământ pentru a cuprinde numărul mare de elevi din învăţământul primar care au dorit să participe, în săptămâna Şcoala Altfel, la această acţiune educativă.

În acest an, au participat 634 elevi de la C.N.A. ,,Regina Maria", Şcolile cu clasele I-VIII ,,Mihai Viteazul", ,,Nicolae Tonitza", ,,Remus Opreanu", ,,Mihail Koiciu", ,,Gheorghe Ţiţeica", ,,Dr. C-tin Angelescu",,Marin Sorescu" , ,,Aurel Vlaicu", ,,Anghel Saligny" din Constanţa precum şi elevi de la Şcolile cu clasele I-VIII ,,C-tin Brâncuşi"- Medgidia, ,,Tudor Arghezi"- Năvodari, Costineşti, „J. Dinu" Adamclisi, de la Liceul ,,Ion Podaru" şi Şcoala Nr. 2 Ovidiu.

Partener în derularea concursului, începând din acest an, este şi CJRAE, care a înscris 11 elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ de masă care beneficiază de servicii de sprijin din partea profesorilor psihopedagogi.

De buna organizare şi desfăşurare a evenimentului judeţean s-au ocupat 54 de profesori din învăţământul primar, îndrumători ai elevilor şi asistenţi la concurs, şi 20 de profesori, membri în Comisia de organizare şi desfăşurare a concursului.

Subiectele şi baremele de corectare au fost elaborate de dr. Loti Popescu - şef birou Programe de Promovare a Sănătăţii şi Educaţiei pentru Sănătate din cadrul DSPJ Constanţa, partener în proiect.

Şcolarilor de clasa întâi li s-a propus realizarea unui desen, cu relevarea a cinci aspecte diferite, având ca temă ,,Familia mea trăieşte sănătos", urmărindu-se în evaluare înțelegerea ideii de viaţă sănătoasă şi redarea ei prin desen.

C.N.A. ,,Regina Maria" a oferit părinţilor care au însoțit copiii la concurs un concert festiv în sala Sergiu Celibidache, realizat cu participarea elevilor şi a profesorilor de specialitate.

După evaluarea lucrărilor, 77 de elevi din clasele I-IV au obţinut punctajul maxim. Comisia de evaluare a acordat şi 16 premii speciale, iar cei 11 elevi pregătiţi de profesorii de sprijin vor fi recompensaţi prin premii şi diplome de participare. C.N.A. ,,Regina Maria", iniţiator şi organizator, va acorda un premiu special pentru realizarea artistică a temei propuse.

Diplomele şi premiile oferite de DSPJ Constanţa se vor acorda elevilor în cadrul unei festivităţi organizate de C.N.A. „Regina Maria" la care sunt invitaţi să participe elevii, educatorii, părinţii şi partenerii implicați în promovarea unui stil de viață sănătos şi armonios.

Ti-a placut articolul?

Comentarii