Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă

ro

28 Sep, 2014 16:02 1058 Marime text
Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, organizaţia care reprezintă drepturile şi interesele comune ale elevilor din judeţul Constanţa, atrage atenţia asupra legalităţii Metodologiei pentru desfăşurarea alegerilor în cadrul Consiliului Elevilor, adoptată de Consiliul Naţional al Elevilor în data de 21 septembrie 2014.

Mai multe elemente din metodologie încalcă în ansamblu şi în parte Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNE şi principiile acestuia. Câteva chestiuni care intră în conflict cu regulamentul sunt: modul de aprobare, lipsa de competență, birocrația, durata mandatului, componența comisie de validare, transformarea alegerilor democratice în concurs, elemente de neconstituționalitate și termeni juridici folosiți incorect, de exemplu contravenție. Toate încălcările sunt prezentate în raportul atașat.

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa consideră că legalitatea şi legitimatea alegerilor vor fi puse sub semnul întrebării, în contextul desfăşurării lor după această metodologie pentru că vor fi organizate fără respectarea Regulamentului CNE.

De asemenea, suntem de părere că prin suprabirocratizarea procesului electoral, Consiliul Naţional al Elevilor îi îndepărtează pe elevi de această organizaţie, limitând unor categorii de elevi dreptul de a face parte din Consiliul Elevilor, astfel făcând din acesta o organizaţie nereprezentativă și închisă, pierzând astfel menirea pe care o are. Acest lucru poate fi demonstrat foarte ușor prin numărul mic de candidaturi ce vor fi depuse.

“Consiliul Naţional al Elevilor a adoptat o metodologie nelegală, lucru ca va vicia procesul electoral. CJE Constanţa se dezice şi se delimitează de această metodologie.” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean al
Elevilor Constanţa, Constantin - Alexandru Manda.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii