Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Cititului Împreună, Sărbătorită de Elevii de la Școala Gimnazială nr.1, Mangalia

ro

06 Feb, 2023 16:45 860 Marime text
                                              FIECARE CARTE DESCHIDE O LUME NOUĂ
Ziua Internațională a Cititului Împreună, Sărbătorită de Elevii de la Școala Gimnazială nr.1, Mangalia
 
 
 
 
  În fiecare an, cu această ocazie, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare, își împărtășesc poveștile cu scopul de a susține alfabetizarea ca un drept fundamental al omului. Este o ocazie importantă de promovare a frumuseții și beneficiilor lecturii.
  Ziua Internațională a Cititului Împreună/World Read Aloud Day(WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007.
   Citirea cu voce tare este foarte importantă în dezvoltarea copiilor. Copiii cărora li se citește zilnic vor avea un avans de un an în comparație cu acei copii cărora nu li se citește. Cititul dezvoltă creativitatea, gândirea critică, empatia, dezvoltă vocabularul, îmbunătățește comunicarea verbală și scrisă.
    Cu această ocazie, elevii școlii noastre au sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună la Biblioteca Municipală Mangalia, coordonați de către cadrele didactice: Stănică Ana Maria; Drăgoi Diana; Ragabeja Fănica; Lețcaie Mihaela. Ne-au încântat Ninu Corneliu Emil și Peghi Marcu, profesori pensionari, prieteni ai cărților, care ne-au prezentat ,,curiozități’’ din lumea lui I. L. Caragiale, sărbătorit tot în această zi. Timp de câteva ore elevii și cadrele didactice au citit împreună pasaje din cărți și au discutat într-o atmosferă prietenoasă.
      Prichindeii au descoperit eroii din basme și animale cu puteri fantastice. Alte activități incitante au fost: realizarea de postere, prezentarea cărților favorite, descrierea personajului îndrăgit, realizarea de afișe și reclame pentru cărți. Copiii au fost încurajați să citească cu voce tare, atât în sălile de clasă, cât și în biblioteca școlii, după care au pus diverse întrebări legate de lectură, au recitat poezii și au răsfoit cărțile colegilor. Pentru participarea la activități, elevii au fost răsplătiți cu diplome și semne de carte.  Micii cititori au fost entuziasmați.                                                                                                                             
      Desigur, lectura nu are nevoie de o zi specială. Ar trebui să devină un obicei, o curiozitate, o plăcere.
      Cei mici au fost coordonați de către: Cazacu Maria; Neacșu Mariana; Dincă Coca; Irimia Monica; Gaidargiu Ana.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii