Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

31 Dec, 2011 18:51 888 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Braconaj piscicol pe Dunăre

În data de 30.12.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat doi cetăţeni care pescuiau ilegal pe fluviul Dunărea cu plase monofilament.

Astfel, în jurul orelor 08.10, o echipă din cadrul Sectorul Polţiei de Frontieră Cernavodă care acţiona în zona de responsabilitate, a observat pe fluviul Dunarea la km. fv. 347, doua persoane de sex masculin, care pescuiau dintr-o barca de lemn.

Lucrătorii au trecut la interceptarea persoanelor si in urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca acestia se numesc N. M., de 39 de ani, respectiv I.D., de 43 de ani, domiciliati în localitatea Lipniţa, judeţul Constanţa. Plasele monofilament, au fost reţinute în vederea confiscării iar peştele din specia plătică a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrarea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de utilizare de unelte de plasa de tip monofilament, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit. m din O.U.G. 23 / 2008.

Furt ambarcaţiune

În ziua de 30.12.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat şi cercetat furtul unei ambarcaţiuni în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă.

În data de 30.12.2011,orele 17.30 , lucrători din cadrul S.P.F. Cervanodă în baza unei sesizării telefonice au constituit o echipă operativă care a constatat şi cercetat furtul unei ambarcaţiuni aparţinând cetateanului roman A.D. de 45 de ani, faptă săvârşită de către L.M. de 44 de ani din loc.Tufeşti jud.Brăila .

Oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetarilor o barcă lemn si două vîsle în valoare apoximativă de 2010 lei.

Celui care a comis fapta i-a fost intocmita lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat , faptă prevăzută si pedepsită de art.208-209,alin 1 lit e Codul Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii