Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

21 Dec, 2011 17:37 916 Marime text

În perioada 20-21.12.2011, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea si controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea mult mai eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui trafic fluent şi civilizat în zona de frontieră şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Autoturism neînmatriculat pe străzile din Tulcea

În data de 20.12.2011, în jurul orelor 11.00, lucrători din cadrul Sectorului P.F. Tulcea, structură subordonată Gărzii de Coastă, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în trafic un autoturism care avea plăcuţele de înmatriculare expirate.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, în zona Piaţa Veche din municipiul Tulcea, un autoturism marca Mercedes, la volanul căruia se afla B.C., de 19 ani, domiciliat în judeţul Tulcea. La verificarea documentelor de înmatriculare ale autoturismului, oamenii legii au constatat că plăcuţele provizorii erau expirate.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat, faptă prevazută şi pedepsită de art. 85, alin. 1. din O.U.G. 195/2002.

Jucării contrafăcute

În data de 20.12.2011 în jurul orelor 15.00, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate din judeţul Ilfov era încărcat cu 1.400 bucăţi şi 300 seturi de jucării, în valoare aproximativă de 30.000 lei.

Bunurile susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala purtând însemnele unor marci precum "TRANSFORMERS şi "DISNEY". Jucăriile au reprezentat roboţi si păpuşi din plastic care au fost reţinute de autoritatea vamală şi predate în custodie comisionarului vamal.

Pe numele administratorului societăţii, un cetăţean chinez cu domiciliul în România, a fost întocmită lucrare penală pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii