Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

27 Feb, 2012 18:56 1536 Marime text

dsc02533_resize.jpgÎn ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Migranţi sirieni reţinuţi la Ostrov

dscn1810_resize.jpgÎn data de 24.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut patru cetăţeni sirieni care intraseră ilegal în România, prin trecerea frauduloasă a frontierei.

Cetăţenii străni, trei adulţi şi un minor, au fost racolaţi şi călăuziţi de un cetăţean irakian şi doi cetăţeni bulgari cu scopul de a fi transportaţi în Germania.

Poliţiştii de frontieră au verificat în data 24.02.2012, în jurul orei 23.30, pe comunicaţia Ostrov - Esechioi un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau cinci persoane, patru adulţi şi un minor.

papuci_resize.jpgPersoanele în cauză s-au legitimat cu documente de identitate bulgăreşti, care prezentau indicii de falsificare, fapt pentru care au fost au fost conduse la sediul S.P.F. Ostrov în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor a fost stabilită identitatea şoferului autoturismului, un cetăţean irakian de 37 ani rezident în R. Bulgaria, precum şi a celorlalţi pasageri, trei adulţi de 27 ani, 28 ani şi 31 ani, un minor de 4 ani, toţi cetăţeni sirieni.

În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că cei patru sirieni au fost racolaţi în capitala Sofia de cetăţeanul irakian care le-a promis că îi va ajuta să ajungă în Germania în schimbul unei sume de bani.

Cetăţeanul irakian a apelat la doi cetăţeni bulgari cu vârste de 75 ani şi 37 ani care s-au oferit să-i transporte cu au autoturism marca Volvo, înmatriculat în R. Bulgaria, până în apropierea frontierei cu România, în dreptul localităţii Silistra.

La adăpostul întunericului cei patru sirieni au trecut pe jos „frontiera verde", fiind ulterior preluaţi pe teritoriul României de acelaşi autoturism Volvo în care se aflau cei doi cetăţeni bulgari care intraseră legal în ţară prin P.T.F. Ostrov.

Ulterior cei patru sirieni au făcut joncţiunea cu cetăţeanul irakian care i-a preluat în autoturismul marca BMW şi au încercat să-şi continue călătoria spre Constanţa, însă au fost opriţi de un echipaj al Gărzii de Coastă în apropierea localităţii Bugeac din judeţul Constanţa.

Pe numele cetăţeanilor sirieni au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

Cei doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar cetăţeanului irakian i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Papuci contrafăcuţi la Agigea

În data de 24.02.2012, în jurul orelor 16.50, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate cu sediul în municipiul Bucureşti era încărcat cu 4.572 perechi de papuci pentru copii, în valoare aproximativă de 145.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarilor vamali.

Pe numele administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni chinezi, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Plase de pescuit interzise

În data de 25.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat trei cetăţeni români care pescuiau cu ajutorul a două plase interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în jurul orei 12.30, în zona localităţii Sulina, unde au identificat trei persoane care pescuiau dintr-o barcă tip lotcă cu ajutorul unor plase.

Cele trei persoane domicilate în localitatea Sulina, R.M. de 38 ani, V.I. de 42 ani şi B.R. de 49 ani, foloseau o plasă tip setcă din fir textil şi un prostovol, având asupra lor şi 22 de kilograme de peşte din specia caras.

Cantitatea de peşte a fost ridicată şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

Pe numele celor trei persoane au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial" şi „deţinerea sau folosirea la pescuit a uneltelor tip prostovol de către persoane neautorizate", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. a şi k din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 24.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată.

În municipiul Tulcea a fost identificat în trafic un cetăţean român care conducea o autoutilitară marca Mercedes, care avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 27.12.2011.

Persoanei în cauză, C.R. de 36 ani şi domiciliat în municipiul Tulcea, i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii