Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța, anunț important! Este vizată cererea Șantierului Mangalia de intrare în insolvență

ro

05 Jun, 2024 11:31 1330 Marime text


Tribunalul Constanța a fixat data la care va analiza solicitarea companiei Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia) de a intra în insolvență!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cererea Damen Shipyards Mangalia a fost înregistrată pe rolul Tribunalul Constanţa, dosar 3753/118/2024, în materie faliment, cu obiect „deschiderea procedurii la cererea debitorului“.
 
Primul termen a fost stabilit, - conform portalului instanțelor de judecată - la data de 14 iunie 2024.
 
De precizat că tot la data de 14 iunie 2024, Tribunalul Constanța va analiza și cererea companiei Damen Holding B.V., cu sediul în Țările de Jos, (acționar minoritar al șantierului) prin intermediul căreia solicită intrarea în faliment a Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia)!

 
Damen Shipyards Mangalia SA a fost înființată în anul 1997 și are sediul social în Mangalia, pe strada Portului nr. 1, având ca obiect de activitate construcția de nave și structuri plutitoare.
 
Acționar majoritar este Șantierul Naval 2 Mai SA, cu 51%, în timp ce compania olandeză Damen Holding BV deține 49%.
 
În 2021, Damen Shipyards Mangalia SA a declarat 1.907 angajați, pierderi peste 77,98 milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 552,48 de milioane de lei.
 
Șantierul Naval 2 Mai SA este controlat de Ministerul Economiei, cu 93.88781 %, de o Listă Persoane Fizice, cu 5.92 %, dar și Persoane Juridice, cu 0.19 %. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Șantierul Mangalia cere să intre în insolvență! Liderul de sindicat Laurențiu Gobeajă – „Nu se agravează situația, este o măsură de protejare!“
 
Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Angajații semnează o decizie de mărire a salariului și una privind șomajul tehnic
 
Oficial!
Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Laurențiu Gobeajă, lider de sindicat - „Această știre reprezintă un șoc!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii