Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța, aprobat!

ro

06 Jun, 2022 00:00 1752 Marime text
 
  • Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 
CITR Filiala Bucureşti SPRL, cu sediul Bucureşti, administratorul judiciar al societăţii Electrocentrale Constanța SA (în insolvenţă), a convocat Ședinţa Adunării Generale a Acţionarilor (AGA).
 
Pe ordinea de zi s-a aflat:
 
1. Aprobarea Planului de reorganizare al societăţii Electrocentrale Constanța - SA, întocmit de către administratorul special Lorena Iacob în conformitate cu prevederile art. 132 alin. (1) lit. a) şi art. 137 - 139 din Legea nr. 85/2014, astfel cum a fost propus, prezentat şi înregistrat, la dosarul nr. 2760/118/2019 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa - Secţia a II-a Civilă, precum şi desemnarea administratorului special să efectueze personal sau prin împuterniciţi, toate formalităţile legale în relaţia cu Tribunalul Constanţa, ORC Constanţa, Adunarea/Comitetul creditorilor, în conformitate cu prevederile art. 136 din Legea 85/2014.
 
Statului Român prin Ministerul Energiei, are calitatea de acționar unic, acesta deţinând un număr de 3.200.000 acţiuni şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% în societatea Electrocentrale Constanța SA.
 
Statul Român prin Ministerul Energiei, prin mandatar Bogdan Valentin Ghiţă, a votat „Pentru“ aprobarea punctului 1 de pe ordinea de zi.
 
Totodată s-a solicitat consemnarea următoarelor: „responsabilităţile pentru corectitudinea, realitatea, completitudinea, exactitatea şi legalitatea datelor şi informaţiilor cuprinse în Planul de reorganizare şi a modului de aducere la îndeplinire a măsurilor cuprinse în acestea sunt, în totalitate ale administratorului special şi ale administratorului judiciar“.
 
Astfel, cu votul acţionarului unic, s-a aprobat planul de reorganizare al societăţii Electrocentrale Constanța SA, întocmit de către administratorul special Lorena Iacob în conformitate cu prevederile art. 132 alin. (1) lit. a) şi art. 137-139 din Legea nr. 85/2014, astfel cum a fost propus, prezentat şi înregistrat, la dosarul nr. 2760/118/2019 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa - Secţia a II-a Civilă.
 
Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 2179 din data de 24mai 2022.
 
Electrocentrale Constanţa se află în insolvență – dosar  2760/118/2019   
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 14 iunie 2022.
 
 Recent, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea societăţii Termocentrale Constanța SRL a fost adoptat  de consilierii locali municipali.
 
Societatea va prelua activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând domeniului public şi privat al unităţi administrativ teritoriale municipiul Constanţa.
 
Proiectul de hotărâre, care poate fi studiat în Capitalului social societății este de 1.1150.000 lei, împărţit în 115.000 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare.
 
Consiliul de Administrației al societății Termocentrale Constanta SRL este format din : Alexandru Marian Sofronie, Claudiu- Ionuț Crețu-Sârbu, Daniel Popa, Angelo Mihai Anagnoste și Adrian Dan Dugăiașu. 
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 
S-a înființat Termocentrale Constanța. Un fost ofițer MAI detașat la ANAF și administrator special la ELCEN București, adus de Chițac în Consiliul de Administrație al SRL-ului (DOCUMENT)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii