Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

ro

28 May, 2022 00:00 2472 Marime text
  • Consilierii constănțeni votează in sedinta de luni pentru înființarea Termocentrale Constanța SRL
  • Proiectul de hotărâre prevede ca noua societate să preia în gestiune activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA, a 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale
  • Capitalului social al noii societăți va fi de 1.1150.000 lei, împărţit în 115.000 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare
  • Aleșii locali sunt chemați să aprobe în ședința de luni constituirea unui Consiliu de administraţie provizoriu al Termocentrale Constanța SRL format din 5 membri, pentru o perioadă de 4 luni
  • Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și se află în insolvență iar administrator judiciar este CITR Filiala București SPRL
  • Recent au depus la Tribunalul Constanța planul de reorganizare al societății Electrocentrale Constanța SA
 

 
Consilierii constănțeni votează in sedinta de luni pentru  înființarea Termocentrale Constanța SRL.

Proiectul de hotărâre, care poate fi studiat în secțiunea „documente” prevede ca noua societate să preia în gestiune activele funcţionale de la Electrocentrale Constanța SA pentru producerea de energie termică necesară SACET al municipiului Constanţa şi a celor 45 de centrale termice de bloc şi 3 centrale termice de cvartal pe gaze naturale aparţinând domeniului public şi privat al unităţi administrativ teritoriale municipiul Constanţa.

Capitalului social al noii societăți va fi de 1.1150.000 lei, împărţit în 115.000 părţi sociale în valoare de 10 lei fiecare.

Din valoarea capitalului social vor fi acoperite următoarele cheltuieli legate de înființarea societății, obţinerii licenţei ANRE de operator pentru producerea de energie termică în SACET şi în centrale termice de bloc şi de cvartal; indemnizaţiile membrilor Consiliului de administraţie provizoriu, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării societăţii cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, și desfăşurarea activităţii societăţii pentru primele 3 luni de la înfiinţare; alte cheltuieli neprevăzute.

Totodată, aleșii locali sunt chemați să aprobe în ședința de luni constituirea unui Consiliu de administraţie provizoriu al Termocentrale Constanța SRL format din 5 membri, pentru o perioadă de 4 luni de la data înfiinţării cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni, până la finalizarea procedurilor de desemnare conform prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu puterile de decizie şi reprezentare prevăzute în actul constitutiv.
 
Vă reamintim că  Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Societatea se află în insolvență iar administrator judiciar este CITR Filiala București SPRL.

Acesta a depus pe 01.04.2022 la Tribunalul Constanța planul de reorganizare al societății Electrocentrale Constanța SA care prevede cedarea către municipalitate a activele funcționale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța SA, depus la tribunal
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii