Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Eolica Dobrogea SRL, din Constanța, a intrat în faliment! Iată cine cunt creditorii (DOCUMENT)

ro

23 Aug, 2023 17:00 2619 Marime text
 
 
  • Eolica Dobrogea SRL- specializată în producţia de energie electrică - are ca asociat unic compania C-Tech SRL, din Constanța, controlată de Corneliu Dică și de Andreea Ceausescu, fiecare deținând câte 50%.
 
Societatea comercială Eolica Dobrogea SRL, din Constanța, specializată în producţia de energie electrică, a intrat în faliment! Decizia a fost luată de judecătorul sindic Angelica Neacșu, de la Tribunalul Constanța, în dosarul 7480/118/2013, la cererea creditorilor Nek Umwelttechnik AG, Eolica Dobrogea One SA şi Iberdrola Renovables Energia SA.
 
Tribunalul a desemnat lichidator judiciar pe CII Nedelcu Silviu. 
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: Hotărâre Respinge excepţia prematurităţii şi a inadmisibilităţii cererilor de trecere la faliment formulate de creditorii Nek Umwelttechnik AG, Eolica Dobrogea One SA şi Iberdrola Renovables Energia SA, ca neîntemeiate. Respinge excepţia lipsei de interes în formularea cererilor de trecere la faliment de către creditoarele Nek Umwelttechnik AG, Eolica Dobrogea One SA şi Iberdrola Renovables Energia SA, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesual active a creditoarei Iberdrola Renovables Energia SA, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesual active a creditoarei Eolica Dobrogea One SA, ca neîntemeiată. Respinge cererea administratorului special Ceauşescu & Partners SRL de repunere în termenul de depunere a unui plan de reorganizare actualizat, ca neîntemeiată. Admite cererile creditorilor Nek Umwelttechnik AG, Eolica Dobrogea One SA şi Iberdrola Renovables Energia SA de trecere la faliment a societăţii debitoare Eolica Dobrogea SRL. În temeiul art. 107 lit. B din Legea nr.85/2006, Dispune începerea procedurii falimentului debitoarei EOLICA DOBROGEA SRL. In temeiul art.107 alin 2 din Legea nr.85/2006, Desemnează lichidator judiciar pe CII Nedelcu Silviu cu o retribuţie de 7000 lei exclusiv TVA + 10% din valoarea fondurilor obţinute şi a bunurilor valorificate, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.25. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicarea în BPI. Pronunţată în şedinţă publică, azi 02.08.2023.

 
Totodată, tribunalul a stabilit termen la data de 31 octombrie 2023, ora 10.00.
 
Eolica Dobrogea a intrat în insolvență în luna februarie 2014.
 
Lista creditorilor
 
Conform portalului instanțelor de judecată, pe lista creditorilor se află: C Fluid Serv SA prin lichidator judiciar CII Nedelcu Mariana, Eolica Dobrogea (Schweiz) AG, Comuna Cogealac, Eolica Dobrogea One SA, Iberdrola Renovables Energia SA, C-Tech SRL - prin administrator Corneliu Dică, Comuna Baia, DGRFP Galați prin AJP Constanța, Birou Expert Contabil Iacobescu Elena, Cabinet De Avocat Ceausescu Leonardo, Cabinet Avocat Rotaru Doina, Ceausescu & Partners SRL, Constantinof și Asociatii SCA, Falcon Travel SRL, La Fantana SRL, Tractebel Engineering SA, Dicu Aurelian şi Dicu Florentina Cristina, Dică Corneliu, Eolica Dobrogea Three SRL, Eolica Dobrogea Two SRL, Nek Umwelttechnik AG, Eolica Dobrogea (Schweiz) II AG, Eolica Dobrogea One SRL, Nek Umwelttechnik AG și Iberdrola SA.
 
Eolica Dobrogea SRL este controlată de compania C-Tech SRL, din Constanța, iar ca administratori speciali apar Ceausescu& Partners și Nedelcu Silviu C.I.I..
 
Pentru anul financiar 2018, Eolica Dobrogea SRL a raportat, fără niciun angajat, o cifră de afaceri de 33.576 de lei, cheltuieli de 45.058 de lei, dar și o pierdere de 12.488 de lei.
 
Cine controlează C-Tech
 
Societatea comercială C-Tech SRL (specializată în cercetare- dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie) îi are ca asociați pe Corneliu Dică și pe Andreea Ceausescu, fiecare deținând câte 50%. Administrator este Corneliu Dică. Pentru anul financiar 2021, C-Tech SRL, cu un salariat, a declarat o cifră de afaceri de 65.126 de lei, cheltuieli de 271.786 de lei și un profit net de 45.695 de lei.
 
Potrivit datelor oficiale, Corneliu Dică apare în Eolica Dobrogea Five SRL, Parc Eolian SRL, Uav Inginerie SRL, C-Tech SRL.
 
Uav Inginerie SRL are sediul social în Constanţa, se ocupă de cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie, și este controlată de Corneliu Dică, asociat unic și administrator. Pentru anul 2021, fără niciun angajat, Uav Inginerie SRL a declarat o cifră de afaceri de 29.000 de lei, cheltuieli de 49.083 de lei și un profit net de 2.941 de lei.
 
Parc Eolian SRL
 
SC Parc Eolian SRL (inactiv fiscal) are sediul social în Constanţa, pe strada Farului, și se ocupă de producţia de energie electrică. Pentru anul 2021, fără niciun angajat, compania a declarat o cifră de afaceri de 0 lei, cheltuieli de 1.174 de lei, ceea ce a dus la o pierdere de 1.174 de lei. SC Parc Eolian SRL îi are ca asociați pe Eolica Dobrogea SRL, cu 60 %, Deteşan Vasile, cu 30 %, Perifan Mihai, cu 7 %, dar și pe Zaharia Claudius George, cu 3 %. Corneliu Dică are calitatea de reprezentant asociat persoană juridică/administrator.
 
Eolica Dobrogea Five SRL
 
SC Eolica Dobrogea Five SRL (inactivă fiscal) are sediul social în Constanţa, se ocupă de producţia de energie electrică, iar pentru anul 2010, fără niciun angajat, firma a declarat o cifră de afaceri de 0 lei, cheltuieli de 83.736 de lei și o pierdere de 63.106 de lei. Eolica Dobrogea Five SRL este controlată de Eolica Dobrogea II GMBH, Elveţia, asociat unic.
 
Administratorul Eolica Dobrogea Five este Corneliu Dică.
 
În trecut, Corneliu Dică a figurat în Rasova Energy SRL, Eolica Dobrogea Seven SRL, Eolica Dobrogea Nine SRL, Eolica Dobrogea Eight SRL, Eolica Dobrogea Six SRL, Sea Marine Services SRL, Enersol SRL, Eolica Dobrogea Ten SRL și în Aliment-Conex SA, radiate în prezent.
 
De asemenea, Corneliu Dică mai apare în Regen Power Tech S.A. (lichidare), Xplora Eu SRL (dizolvare) și în Cris Agro Star SRL (faliment).
 
Andreea Ceausescu apare în Euro Sea Services SRL (întrerupere temporară de activitate), în Ceauşescu & Partners SRL, C-Tech SRL, Sea Quest SRL(întrerupere temporară de activitate), iar în trecut a figurat în Consulting R Group Solutions SRL, radiată în prezent.
 
Eolica Dobrogea One SA
 
Eolica Dobrogea One SA se ocupă de producția de energie electrică, are sediul social pe strada Polonă, din București, Sector 1, și este controlată de Iberdrola Renewables Romania SRL, cu 99.999959%, din București, și de Iberenova Promociones SA, cu 0.000041%, din Spania.
 
Ca administratori apar Carlos Serrano Lopez, Cesar Calvo Hernaez și Garay Ibarreche Borja, din Spania.
 
Cifra de afaceri netă declarată pentru 2020 a fost de 34.252.278 de lei, iar profitul net a fost, în 2020, de 59.160.791 de lei.
 
Iberdrola Renewables Romania SRL
 
SC Iberdrola Renewables Romania SRL se ocupă de producția de energie electrică, are sediul tot pe strada Polonă, din București, și îi are ca asociați pe Iberdrola Renovables Internacional, cu 99.999997%, și pe Iberenova Promociones SA, cu 0.000003 %, din Spania.
 
Ca administratori apar Carlos Serrano Lopez și Cesar Calvo Hernaez, din Spania.
 
Cifra de afaceri netă, pentru 2020, a fost de 1.381.945 de lei, iar profitul net declarat a fost de 67.049.334 de lei.
 
Eolica, DNA și fostul senator de Constanța Gigi Christian Chiru
 
În 2014, Eolica Dobrogea a fost în centrul unui dosar instrumentat de procurorii DNA. În dosar a fost vehiculat și numele fostului senator de Constanța Gigi Christian Chiru. În prezent, după cum susține chiar fostul senator de Constanța, cercetările în cauză au fost clasate de către procurori.
 
„Cercetările au fost clasate de parchet. Dosarul este închis. Clasat în totalitate. Speța este închisă pentru mine. Dosarul s-a finalizat definitiv și irevocabil pe toate instanțele posibile“, a mai adăugat fostul senator de Constanța Gigi Christian Chiru.
 
Comunicatul integral al DNA poate fi citit și accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se cere insolvența Nordis Management SRL! Judecătorii au stabilit primul termen
 
Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare. Judecătorii au încetat procesul penal (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii