Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare! Judecătorii au încetat definitiv procesul penal

ro

31 Mar, 2024 17:00 894 Marime text
 
 
  • Curtea de Apel Constanța a menținut decizia Judecătoriei Constanța, nr. 999/2023, din 07.08.2023, prin care s-a încetat procesul penal față de Corneliu Dică, cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare (fapta din 18.06.2014) (...) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
  • Corneliu Dică apare în Uav Inginerie SRL, în Parc Eolian SRL, în eolica dobrogea five SRL, Regen Power Tech SA (lichidare), dar și în Cris Agro Star SRL (faliment/reactivată fiscal).
  • În trecut a figurat în Xplora Eu SRL, Enersol SRL, Eolica Dobrogea Six SRL, Eolica Dobrogea Nine SRL, Eolica Dobrogea Ten SRL, Eolica Dobrogea Eight SRL, Eolica Dobrogea Seven SRL, Rasova Energy SRL, Sea Marine Services SRL și în Aliment Conex SA - radiate 
 
 
Decizie definitivă, la Curtea de Apel Constanța, în dosarul în care omul de afaceri Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, a fost deferit justiției inducerea în eroare a organelor judiciare!
 
Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Constanța, nr. 999/2023, din 07.08.2023 , prin care s-a încetat procesul penal față de Corneliu Dică, cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare (fapta din 18.06.2014) (...) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.  
 
De menționat că Judecătoria Constanța a admis în parte acțiunea civilă și l-a obligat pe Corneliu Dică la plata către partea civilă din acest dosar, respectiv Kapp Cristoph Beat „la plata sumei de 2.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăți, cu titlu de compensație pentru prejudiciul moral suferit“, conform minutei.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că „inculpatul (nr. Corneliu Dică) a formulat, la data de 18.06.2014, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva persoanei vătămate (nr. Kapp Cristoph Beat), cetățean elveţian,  în care îl acuza pe acesta de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art.322 alin. (1) din C.P., uzul de fals, prev. de art. 323 alin.(1) din C.P. şi falsul în declaraţii, prev. de art. 326 din C.P. prin contrafacerea semnăturii numitului (...) pe documentul intitulat Letter Of Acknowledgement Of Joint And Several Liability din 11.02.2008, urmată de folosirea acelui înscris, de către același (nr. Kapp Cristoph Beat), în relațiile cu instituțiile publice implicate în litigiul civil ivit între părțile semnatare ale înscrisului precum și de declararea în mod fals cu privire la autenticitatea înscrisului în fața instanțelor judecătorești, cunoscând că aceste fapte sunt nereale (astfel cum rezultă din concluziile Raportului de expertiză criminalistică nr. 161/07.mai.2015, emis de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București, cu privire la autenticitatea și apartenența semnăturilor reclamate ca fiind contrafăcute)“, conform datelor oficiale.
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 29 martie 2024, omul de afaceri Corneliu Dică apare în Uav Inginerie SRL, în Parc Eolian SRL, în eolica dobrogea five SRL, Regen Power Tech SA (lichidare), dar și în Cris Agro Star SRL (faliment/reactivată fiscal).
 
În trecut a figurat în Xplora Eu SRL, Enersol SRL, Eolica Dobrogea Six SRL, Eolica Dobrogea Nine SRL, Eolica Dobrogea Ten SRL, Eolica Dobrogea Eight SRL, Eolica Dobrogea Seven SRL, Rasova Energy SRL, Sea Marine Services SRL și în Aliment Conex SA - radiate 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Procurorii DNA, „pe aripile vântului“ în Constanţa, Cogealac şi Eforie
Totul despre firmele din dosarul senatorului Gigi Chiru (documente)(galerie foto)

  
 
Oficial!
Eolica Dobrogea SRL, din Constanța, a intrat în faliment! Iată cine cunt creditorii (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii