Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:41 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana, contestă intrarea în insolvență

ro

14 Jan, 2022 11:28 1385 Marime text


Asociația Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana, a intrat în insolvență, la solicitarea Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor.

Decizia a fost luată de magistratul Aida Iolanda Slate, de la Tribunalul Constanța. Noul termen pe fond a fost stabilit pentru data de 12 aprilie 2022.

Conform portalului instanțelor de judecată, hotărârea Tribunalului Constanța a fost contestată de reprezentanții Asociației Eurocult, la Curtea de Apel Constanța.

Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 21892/27.12.2021 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei Asociația Eurocult pentru debitul în sumă de 158.940,59 lei compusă din: suma de 73.324,43 lei, reprezentând remunerația datorată cu titlu de drepturi de autor cornunicarea publică de opere muzicale în spectacolele desfășurate (...), 85.278,16 lei reprezentând penalități de întârziere datorate de la scadență și până la data de 03 august 2021, pentru întârzierea plății remunerației în cuantum de 73.324,43 lei datorate pentru comunicarea publică de opere muzicale în spectacolele desfasurate, 100 lei, reprezentând cheltuieli de judecată și 238 lei, reprezentând cheltuieli de executare silită (avans onorariu).
 
În motivarea cererii, s-a precizat că, în fapt, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor este organism de gestiune colectivă a drepturilor patrimoniale de autor de opere muzicale.
 
Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor mai arată că Asociația Eurocult „desfășoară activități de organizare a spectacolelor muzicale, spectacole în cadrul cărora sunt comunicate opere muzicale pentru aceasta datorează plata remunerațiilor“.

Într-un alt dosar ( 2850/118/2018/a6 ), judecătorii de la Tribunalul Constanța au în vedere cererea în care se solicită ca Anamaria Tramundana să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns Asociaţia Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului (aflată în prezent în faliment).
 

Noul termen a fost stabilit pentru data de 21 februarie 2022.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii