Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deși Finanțele Publice nu sunt de acord Concordance Caffe SRL, controlată de Alexandru Ghiţă, se va diviza parțial! (DOCUMENTE)

ro

03 May, 2022 00:00 1875 Marime text
 
  • Concordance Caffe SRL îl are ca asociat unic pe Alexandru Ghiţă este un apropiat al Anamariei Tramundana, cunoscută drept „Adara“, cea care controlează asociația Eurocult și figura ca secretar în asociația Teatrelia.
 
Societatea comercială Concordance Caffe SRL, cu sediul în Constanţa, pe strada Muncel, aflată în insolvență, se va diviza parțial!
 
Concordance Caffe SRL îl are ca asociat unic pe Alexandru Ghiţă este un apropiat al Anamariei Tramundana, cunoscută drept „Adara“, cea care controlează asociația Eurocult și figura ca secretar în asociația Teatrelia.
 
Asociațiile care nu au prins finanțare de la Primăria Constanța pentru evenimentele culturale din vară
 
Mai mult, Alexandru Ghiţă a figurat ca asociat fondator al Asociaţiei Culturale Teatrelia și a făcut parte din Consiliul Director al acestei asociații. Alexandru Ghiţă a fost asociat și membru în Consiliul Director în Asociația Culturală „Mișcarea teatrală pentru educația tineretului“. În Asociația Art SocietyCenter, Alexandru Ghiţă aparea ca asociat și membru în Consiliul Director.    
 
Revenind la divizarea parțială a SC Concordance Caffe SRL, decizia a fost contestată în instanță de Administrația Județeană a Finanțelor Publice din Constanța, dosar 7439/118/2019/a4
 
În motivarea acțiunii, AJFP Constanța arată, potrivit BPI 19953/23.11.2021, că „nu a fost de acord cu acest proiect și a votat împotrivă deoarece din conținutul documentului supus aprobării nu rezultă modalitatea în care prin această divizare creditorii pot recupera creanțele declarate în dosarul cauzei și înregistrate în tabelul definitiv la obligațiilor debitoare“.
 
„Supunerea aprobării de către creditori a Planului de divizare Parțială a societății nu are nici un fundament legal, în sensul de a explica modalitatea în care creditorii își pot recupera creanțele prin această modalitate de realizare a planului de reorganizare al societății.
 
Menționarea mai multor căi de îndeplinire a planului de reorganizare prin care societatea debitoare consideră că se poate redresa, inclusiv divizarea, dar fără a prezenta în concret această măsură, nu poate determina în mod direct ca această modalitate să se aprobe.
 
La data de deschiderii procedurii insolvenței, creanța declarată de instituția noastră a fost de 953.886 de lei, sumă inclusă în tabelul definitiv al obligațiilor debitoarei.
 
De la data aprobării planului de reorganizare, 9.12.2020, până la data prezentei, nu a fost achitată către instituția noastră nicio rată din cele datorate, ceea ce nu ne domonstrează decât faptul că societatea nu își îndeplinește planul de reorganizare.
 
Prin propunerea către creditori de divizare parțială a societății, nu rezultă decât faptul că membrii organelor de conducere ale societății urmăresc să își prezerve drepturile și bunurile (inclusiv autorizații de funcționare pentru activul din București) dar nu menționează sub nicio formă modalitatea în care în urma divizării se pot acoperi creanțele datorate creditorilor“, coform BPI 19953/23.11.2021.
 
Acțiunea Finanţelor Publice, respinsă ca nefondată
 
Săptămâna trecută, în dosarul 7439/1182019/a4, Tribunalul a respins, ca nefondată contestaţia formulată de creditoarea Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa în contradictoriu cu intimaţii Art Pro Insolv SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Concordance Caffe SRL şi creditorii Asociaţia Culturală Teatrelia - Constanţa, Asociaţia Eurocult - Constanţa, Cabinet De Avocat Bunduc Dumitru, Ghiţă Alexandru, Municipiul Constanta prin Primar si Serviciul Public De Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local - Constanta împotriva Hotărârii Adunării creditorilor Concordance Caffe SRL din data de 03.11.2021.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Repornirii activității și achitarea ratelor
 
De precizat că potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 5301/24.03.2022, Art Pro Insolv SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Concordance Caffe SRL, având în vedere dosarele în desfășurare care o privesc pe debitoare și faptul ca nici un creditor nu a solicitat intrarea în faliment, a propus Tribunalului Constanța acordarea unui nou termen de judecata în vederea repornirii activității și achitarea ratelor din planul de reorganizare cu depunerea dovezilor în acest sens.
 
Noul termen în dosar 7439/118/2019 a fost stabilit pentru data de 20 iunie 2022.

Cine sunt creditorii
 
Lista creditorilor este deschisă de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa și continuată de Municipiul Constanța prin Primar și Serviciul Public de Impozite, Taxe și Alte Venituri ale Bugetului Local, Cabinet de avocat Bunduc Dumitru, Ghiţă Alxandru, Asociaţia Culturală Teatrelia și Asociaţia Eurocult.
 
Amintim că aproape de finele lunii noiembrie 2019, pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrată cererea SC Concordance Caffe SRL de deschidere a procedurii generale a insolvenței, arătând că este în stare de insolvență, datoriile sale la data de 31.10.2019 fiind în cuantum de 1.972.990 lei, iar disponibilul societatii este insuficient pentru stingerea datoriilor existente. Concordance Caffe SRL și-a declarat intenția de reorganizare pe bază de plan, solicitând desemnarea în calitate de administrator judiciar pe Art Pro Insolv SPRL.
 
Date financiare Concordance Caffe SRL
 
2020
 
Cifra de afaceri: 1.391.172 lei
Cheltuieli: 2.530.921 lei
Profit net: -1.153.107 lei
Angajați: 22
 
2019
 
Cifra de afaceri: 2.637.884 lei
Cheltuieli: 3.366.845 lei
Profit net: -755.339 lei
Angajați: 16
 
2018
 
Cifra de afaceri: 2.845.240 lei
Cheltuieli: 4.789.778 lei
Profit net: -1.972.990 lei
Angajați: 18
 
Alexandru Ghiţă mai apare în Concordance Art Cafe SRL, din Constanța, Detrium Construct SRL, din Vâlcea, în Lipscani Concept SRL, din București, în Music Concept SRL, aflată în faliment, din Bucureşti, dar și în Studio Muse SRL, din Constanța.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 02 mai 2022, SC Concordance Art Cafe SRL se ocupă de „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ și îl are ca asociat pe Ghiță Alexandru, cu 100 % din capital.  
 
Mai departe, SC Detrium Construct SRL se ocupă de „lucrări de pregătire a terenului“ și îi are ca asociați pe Deaconeasa Gheorghe, cu 84.37 %, din capital, și Ghiţă Alexandru, cu 15.62 % din capital.  
 
Lipscani Concept SRL se ocupă de „administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract“ și îi are ca asociați pe Ghiță Alexandru și pe Pătru Marian Nicolae, fiecare deținând câte 50% din capital.
 
Music Concept SRL are ca obiect de activitate „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ iar asociații sunt Ghiţă Alexandru, cu 90 % din capital, și Iancu Lucian Spiru, cu 10 % din capital.
 
În fial, SC Studio Muse SRL se ocupă de „baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor“ și este controlată de Ghiţă Alexandru, cu 60 % din capital, și Munteanu Luminiţa, cu 40 % din capital.
 
Iancu Lucian Spiru apare în Spirache SRL, din Constanţa, și în Music Concept SRL. Asta în timp ce Munteanu Luminiţa apare în SC Studio Muse SRL și în Las Tradition Neo SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Asociația Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana, contestă intrarea în insolvență
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii