Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falimentul bate la ușa Asociației Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana (DOCUMENTE)

ro

26 Feb, 2022 00:00 2623 Marime text

 
  • Administrator special este Anamaria Tramundana.
  • Recent a avut loc adunarea creditorilor Asociației Eurocult.
 
Asociația  Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana, a intrat în insolvență! Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța, la solicitarea Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța a fost contestată de reprezentanții Asociației Eurocult, la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 08 aprilie 2022.
 
Noul termen pe fond la tribunal a fost stabilit pentru data de 12 aprilie 2022.
 
Judecător sindic al cauzei este magistratul Aida Iolanda Slate, de la Tribunalul Constanța.
 
Administrator special este Anamaria Tramundana.

Recent a avut loc adunarea creditorilor Asociației Eurocult, iar proces verbal al adunării a fost publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 3291/22.02.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente).
Potrivit BPI nr. 3291/22.02.2022, pe ordinea de zi a Adunării creditorilor Asociației Eurocult au fost următoarele subiecte:
 
a) Desemnarea comitetului creditorilor debitoarei, precum și a președintelui acestuia.
 
b) Confirmarea administratorului judiciar și stabilirea remunerației acestuia.
 
c) Aprobarea Raportului asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență debitoarei Asociația Eurocult, întocmit în conformitate cu prevederile art. 58 alin. 1 lit. b și art. 97 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 cu propunerea de deschidere a procedurii falimentului societății debitoare.
 
Urmează falimentul
 
În continuare, potrivit BPI, creditorul UCMR – ADA Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor este de acord și a aprobat desemnarea unui comitet al creditorilor, a confirmat Financial Operational Restructuring I.P.U.R.L. în calitate de administrator judiciar al debitoarei Asociația Eurocult cu un onorariu în cuantum de 1.000 lei pentru întreaga procedură simplificată a insolvenței și a aprobat raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență debitoarei Asociația Eurocult, întocmit în conformitate cu prevederile art. 58 alin. 1 lit. b și art. 97 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 și este de acord cu propunerea de deschidere a procedurii falimentului societății debitoare.
 
Debit - 158.940,59 lei
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 21892/27.12.2021 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor a solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței debitoarei Asociația Eurocult pentru debitul în sumă de 158.940,59 lei compusă din: suma de 73.324,43 lei, reprezentând remunerația datorată cu titlu de drepturi de autor cornunicarea publică de opere muzicale în spectacolele desfășurate (...), 85.278,16 lei reprezentând penalități de întârziere datorate de la scadență și până la data de 03 august 2021, pentru întârzierea plății remunerației în cuantum de 73.324,43 lei datorate pentru comunicarea publică de opere muzicale în spectacolele desfasurate, 100 lei, reprezentând cheltuieli de judecată și 238 lei, reprezentând cheltuieli de executare silită (avans onorariu).
 
În motivarea cererii, s-a precizat că, în fapt, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor este organism de gestiune colectivă a drepturilor patrimoniale de autor de opere muzicale.
 
Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor mai arată că Asociația Eurocult „desfășoară activități de organizare a spectacolelor muzicale, spectacole în cadrul cărora sunt comunicate opere muzicale pentru aceasta datorează plata remunerațiilor“.
 
Nu este de trecut cu vederea peste faptul că într-un alt dosar ( 2850/118/2018/a6 ), judecătorii de la Tribunalul Constanța au în vedere cererea în care se solicită ca Anamaria Tramundana să fie trasă la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns Asociaţia Culturală Mișcarea Teatrală pentru Educația Tineretului (aflată în prezent în faliment). În cauză, noul termen a fost stabilit pentru data de 04 aprilie 2022. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Lista spectacolelor!
Oficial! De ce a intrat în insolvență Asociația Eurocult, controlată de Anamaria („Adara“) Tramundana! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii