Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:27 22 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Provocările egalității de șanse în regiunea de Sud-Est a României

ro

28 May, 2012 18:04 548 Marime text
TBWA\București alături de partenerii săi, Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) și ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei (AMP) organizează Ceremonia de semnare a petiției ALTFEM, urmată de dezbaterea cu privire la provocările egalității de șanse în regiunea de Sud - Est a Romaniei.

Evenimentul va avea loc miercuri, 30 mai 2012, în intervalul 10.30 -14.30, în incinta hotelului Ibis din Constanța.

La masa discuțiilor vor participa reprezentanți desemnați din administrația publică locală, mediului academic și de afaceri, precum și reprezentanți ai sectorului non-profit. Dezbaterea va fi moderată de Mircea Toma, președinte ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei.

O serie de personalități din Constanța vor semna pentru schimbarea imaginii femeii în societate, pentru o istorie scrisă de toți românii, pentru PRIMA PERSONALITATE FEMININĂ PE O BANCNOTA ROMÂNEASCĂ!

În cadrul întâlnirii vor fi prezentate atât statistici referitoare la prezenţa femeilor şi a barbaţilor în administraţia publică respectiv reprezentări ale femeilor în mass-media cât și calitatea şi ponderea reprezentării femeilor în programele electorale şi şansele de acces ale acestora în structurile administrative.

"Nu îți propunem încă o campanie de conștientizare, ci prima campanie care încearcă sa schimbe ceva ".

Evenimentul face parte din complexul proiect ALTFEM - o campanie pentru schimbarea imaginii femeii in societate,

Cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, proiectul strategic are o durată de 24 de luni. Proiectul se inscrie în axa 6, "Promovarea incluziunii sociale", având ca domeniu major de intervenție 6.3 "Promovarea egalității de șanse pe piața muncii". Proiectul ALTFEM își propune îmbunătățirea percepției asupra rolului profesional și social al femeii și creșterea gradului de conștientizare a experților și operatorilor mass media, a partenerilor sociali, a organizațiilor societatii civile, a autorităților publice din domeniul muncii și audiovizualului și a femeilor, în general, asupra problematicii egalității de șanse pe piața muncii.

Partenerii din cadrul proiectului:

TBWA\București este biroul local al rețelei multinaționale TBWA\, una dintre cele mai renumite și puternice companii de comunicare la nivel global, prezentă în peste 40 de tari. TBWA\ asigură servicii integrate de comunicare, de la strategie, creatie si producie, la PR și evenimente speciale pentru clienți precum McDonald's, Mars, Michelin, Henkel, BMW sau adidas. Agenția TBWA\București a participat la diverse programe și campanii media pe teme de educație, asistență și integrare socială.

Fundația Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) este o organizație neguvernamentală care, de aproape 10 ani, propune soluții pentru îmbunătățirea calității vieții, prin integrarea egalității de șanse între femei și barbați în domeniile economic, politic și social și prin promovarea egalității de gen.

ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei (AMP) este o organizație de drepturile omului specializată în drepturile mass media, anti-discriminare, buna-guvernare, comunicare și cercetare în domeniul mass-media.

Ti-a placut articolul?

Comentarii