Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:50 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale Purtătorului de Cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, referitoare la modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale

ro

05 Jul, 2012 01:36 817 Marime text

„Articolul nr 27, alin. 1 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a fost modificată prin Legea nr. 177/2010 în sensul că, la competenţa Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului s-au adăugat şi hotărârile Camerei Deputaţilor, ale Senatului, precum şi cele ale plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului.

Hotărârile Parlamentului nu sunt adoptate în exercitarea competenţei legislative conferită de Constituţie ci vizează alte activităţi, precum cele de numiri în funcţii sau cele care ţin de activitatea curentă a Parlamentului. Or, modificarea adusă în anul 2010 şi conferirea competenţei Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra hotărârilor Parlamentului este de natură să creeze disfuncţionalităţi în activitatea Parlamentului. Pentru aceste motive Guvernul consideră necesar că trebuie intervenit deîndată pentru conferirea cadrului legal necesar desfăşurării în bune condiţii a activităţilor instituţiilor fundamentale în acord cu atribuţiile acestora conferite de Constituţia României, republicată."

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii