Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizare ref la declaratiile PM MR Ungureanu pe tema aderarii Romaniei la Schengen

ro

15 Mar, 2012 01:17 881 Marime text

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a subliniat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu presa străină acreditată la Bucureşti că discuţia despre aderarea României la Schengen trebuie purtată într-un context politic mai larg, al ascensiunii partidelor care promovează politici antieuropene.

"Cred că e cazul să avem un Consiliu European extraordinar, în care să discutăm foarte sincer ce se întâmplă, cum putem reacţiona pentru a susţine politicile pro-europene, în aşa fel încât asemenea cazuri care erodează politica europeană să nu ţină captive politicile de integrare. /.../ Cred că este cazul să discutăm franc cum reacţionează Europa politică la creşterea influenţei electorale a extremei drepte. Nu mi se pare indecent să recunoaştem problema, să o expunem şi să căutăm soluţii la nivelul statelor membre", a declarat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

Concluzia potrivit căreia premierul Mihai-Răzvan Ungureanu doreşte întrunirea Consiliului European pentru a fi discutată aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen este incorectă.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii