Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare de presa ref intrevedere Secretar General al Guvernului, Attila Dezsi cu baroneasa Nicholson

ro

04 Apr, 2012 23:00 649 Marime text

Secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi, a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu Baroana Emma Nicholson, co-preşedinte al Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii României și Înalt Reprezentant pentru Protecția și Îngrijirea Copilului.

Secretarul general al Guvernului a salutat implicarea și susținerea acordată Guvernului de Baroana Emma Nicholson în ceea ce privește promovarea drepturilor copilului. "Apreciez eforturile dumneavoastră susținute și faptul că sunteți un ambasador neobosit al protejării drepturilor copilului", a afirmat secretarul general al Guvernului, Attila Dézsi.

La rândul său, Baroana Emma Nicholson a subliniat eforturile Guvernului în scopul susținerii politicii de dezinstituționalizare a copiilor, precum și rezultatele benefice ale implementării acestei politici. "Mă bucur să constat faptul că tot mai mulți copii instituționalizați au fost reintegrați în familia naturală sau extinsă ori sunt sprijiniți să se integreze social, crescând în case de tip familial sau centre maternale și urmând cursurile școlare alături de ceilalți copii", a menționat Baroana Emma Nicholson.

Secretarul general al Guvernului și înaltul oficial european au convenit că este necesară revitalizarea activității Grupului la Nivel Înalt pentru Copiii Românie, într-o formulă mai flexibilă, cu cel mult nouă membri, care să elaboreze și să coordoneze Strategia pe termen mediu și lung în domeniul protecţiei drepturilor copilului.

Documentul strategic va avea în vedere continuarea politicii de dezinstituționalizare, prin înlocuirea măsurii de protecţie de tip rezidenţial cu una de tip familial, în scopul dezvoltării armonioase și al integrării sociale a copiilor. De asemenea, documentul va include măsuri de prevenire a traficului de persoane, îndeosebi a copiilor și tinerilor cu vârstă de până la 18 ani, precum și introducerea în legislația română a unor standarde comune de performanță aplicabile organizațiilor nonguvernamentale implicate în programele de promovare a drepturilor copilului.

Biroul de presă al SGG

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii