Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:43 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Guvernul alocă fonduri pentru proiecte de investiții publice

ro

15 Apr, 2015 13:35 454 Marime text
Guvernul a decis alocarea sumei de 100 de milioane de lei pentru susținerea unor proiecte ale Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), fonduri deblocate în acest scop, printr-un Memorandum, din bugetul de stat pentru 2015.

Din suma totală deblocată de Executiv, 60 de milioane de lei sunt destinate finanțării unor programe și proiecte de dezvoltare derulate de MDRAP în domenii precum construcții de interes public sau social, construcții de locuințe pentru tineri destinate închirierii. Aceste proiecte au termene de finalizare anul 2015.

Fondurile au fost deblocate de Guvern pentru a asigura finanțarea la timp a lucrărilor de construcții care vor putea fi realizate începând cu trimestrul II al acestui an.

Restul de 40 de milioane de lei reprezintă sume alocate pentru a asigura fondurile necesare pentru susținerea unor proiecte derulate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Informații suplimentare:
Legea bugetului de stat pe anul 2015 (nr. 186/2014) prevede că sumele reţinute suplimentar conform art. 48 se pot repartiza de către ordonatorii principali de credite numai după aprobarea deblocării acestora de către Guvern, prin memorandum, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, în funcţie de gradul de realizare a veniturilor fiscale şi cheltuielilor bugetare.

Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice i-au fost reținute în anul 2015, conform acestei prevederi, 550 de milioane de lei, din care 150 milioane au fost deblocaţi în luna martie a.c. pentru proiecte de investiţii publice.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii