Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

ro

02 Jun, 2023 00:00 1625 Marime text
  • Fără spații verzi, fără spații publice de calitate, fără atracții turistice și investiții, Mamaia este sortită eșecului, iar primarul Chițac dă semne clare că aceasta este direcția în care vrea să ducă stațiunea
  • În viitorul apropiat, pe masa consilierilor locali vor ajunge pentru vot proiecte ce vor permite ridicare a altor sute de metri cubi de beton în Mamaia: un restaurant în mijlocul bazinului de apa cu focă de la Perla, un bloc de apartamente în locul Grădinii de Vară, un alt bloc de apartamente pe spațiu verde și un mastodont de beton în zona de nord a stațiunii ce va conține sute de garsoniere
  • Reamintim că, în urmă cu două luni, majoritatea PNL PSD a aprobat, la inițiativa primarului Chițac, vânzarea unei suprafețe de 850 mp de plajă către șeful PSD, Ion Dumitrache


Stațiunea Mamaia este în continuare bombardată cu documentații de urbanism ce o vor transforma într-un cartier-dormitor din beton!
 
Fără spații verzi, fără spații publice de calitate, fără atracții turistice și investiții, Mamaia este sortită eșecului, iar primarul Chițac dă semne clare că aceasta este direcția în care vrea să ducă stațiunea.
 


În viitorul apropiat, pe masa consilierilor locali vor ajunge pentru vot proiecte ce vor permite ridicare a altor sute de metri cubi de beton în Mamaia: un restaurant în mijlocul bazinului de apa cu focă de la Perla, un bloc de apartamente în locul Grădinii de Vară, un alt bloc de apartamente pe spațiu verde și un mastodont de beton în zona de nord a stațiunii ce va conține sute de garsoniere.
 
Reamintim că, în urmă cu două luni, majoritatea PNL PSD a aprobat, la inițiativa primarului Chițac, vânzarea unei suprafețe de 850 mp de plajă către șeful PSD, Ion Dumitrache.
 
„În tot acest timp a fost inițiată actualizarea PUZ-ului stațiunii Mamaia, proces de elaborare ce va dura cel puțin 12 luni, însă acest haos trebuie oprit de acum, ca această documentație să mai poată salva ceva din această stațiune“, susțin consilierii locali USR Constanța.
 


Până la aprobarea în Consiliul Local a noului PUZ, USR Constanța cere consilierilor din Consiliul Local dar și primarului Vergil Chițac:
- Stoparea vânzării terenurilor din stațiunea Mamaia;
- Recunoașterea statutului de stațiune și implicit incompatibilitatea cu funcțiunea de locuire;
- Respingerea la vot în CL a tuturor documentațiilor de urbanism ce prevăd funcțiunea de locuire;
- Evaluarea posibiității de a realiza schimb de terenuri între Primărie și proprietari în zone de interes public major din stațiune.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii