Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interreg NEXT România-Ucraina 12 milioane euro pentru investiții transfrontaliere în educație și sănătate

ro

01 Aug, 2023 16:43 972 Marime text
Sursă foto: Pexels
 
  • Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 1 august 2023, Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere.
 
Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, 1 august 2023, Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiții transfrontaliere. Apelul de proiecte, în valoare de 12,6 milioane de euro (fonduri nerambursabile), va fi lansat în zilele următoare, cei interesați având la dispoziție 4 luni pentru a depune cererile de finanțare, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
 
În cadrul reuniunii, reprezentanții României și ai Ucrainei au aprobat criteriile de acordare a finanțării pentru proiectele care au o componentă de investiții în valoare de minimum 500.000 euro (proiecte standard), precum și modul în care se vor derula selecția, evaluarea și contractarea proiectelor.
 
În cadrul acestui apel de proiecte vor putea fi depuse solicitări care vizează reabilitarea, modernizarea și dotarea infrastructurii de educație și sănătate din județele de graniță din România, respectiv Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani și Tulcea, și din oblasturile Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Cernăuți și Odesa din Ucraina.
 
Pe parcursul aceluiași eveniment, Autoritatea de Management a prezentat reprezentanților celor două țări cerințele pentru finanțarea proiectelor cu valoare mică, pentru a care a fost publicat pentru consultare Ghidul solicitantului. Termenul pentru transmiterea observațiilor și sugestiilor celor interesați, cu privire la conținutul documentului, este 31 august 2023.
 
 

Despre Programul Interreg NEXT România-Ucraina

 
 
Programul Interreg NEXT România-Ucraina are un buget de 54 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuția națională. Vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților de la frontieră, din județele Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Suceava și Tulcea (România) și din oblasturile Ivano-Frankivsk, Zakarpatska, Cernăuți, Odesa (Ucraina). Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, adaptarea la schimbările climatice și managementul frontierei.
 
Din Comitetul de Monitorizare, structură decizională pentru programul de cooperare, fac parte autorități publice centrale și locale din cele două state participante și organizații neguvernamentale active în domeniile vizate de program, a încheiat sursa citată.

Citește și: 

Bugetul de o sută de milioane de euro alocat clădirilor cu risc seismic ridicat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii