Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:52 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garanţii de stat pentru programele privind reabilitarea termică a blocurilor şi reabilitarea structural-ambientală a clădirilor de locuit

ro

13 Mar, 2012 22:54 381 Marime text

Guvernul a decis continuarea, pentru 2012, a Programului privind reabilitarea termică a blocurilor şi începerea derulării Programului privind reabilitarea structural-ambientală a clădirilor de locuit.

În acest sens, Executivul a aprobat două Hotărâri de Guvern prin care sunt stabilite, pentru anul 2012, plafoanele garanţiilor acordate pentru lucrări de reabilitare structural-ambientală a clădirilor de locuit, respectiv lucrări de reabilitare termică, finanţate în condiţiile Legii nr.153/2011, respectiv Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.69/2010.

Astfel, pentru anul 2012, plafonul total al garanţiilor care pot fi emise pentrulucrări de reabilitare structural-arhitecturală a clădirilor de locuit este stabilit la nivelul sumei de 100 milioane lei, iar pentru lucrări privind reabilitarea termică, la nivelul sumei de 200 milioane lei.

Informaţii de background:

În şedinţa de Guvern din 21 iulie 2010, a fost aprobată Hotărârea de Guvern nr. 736/2010 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit cu finanţare prin credite bancare cu garanţie guvernamentală. Actul normativ stabileşte condiţiile de creditare pentru contractarea unui credit cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată de către asociaţiile de proprietari/persoane fizice, pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, lucrările de reabilitare termică eligibile, criteriile de eligibilitate, etc.

De asemenea, Hotărârea de Guvern nr. 945/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 153/2011 privind măsurile de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aprobată în sedinţa de guvern din 28 septembrie 2011, stabileşte condiţiile de creditare pentru contractarea unui credit cu garanţie guvernamentală şi dobândă subvenţionată, de către asociaţiile de proprietari/persoane fizice, rambursabil în 5 ani, pentru executarea lucrărilor de reabilitare structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor de locuit, criteriile de eligibilitate pentru beneficiari, bănci şi constructori care execută lucrările de intervenţie, etc.

Biroul de presă


Ti-a placut articolul?

Comentarii