Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri suplimentare pentru Înalta Curte de Casație şi Justiție

ro

11 Apr, 2012 22:20 860 Marime text

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe anul 2012 cu suma de 450 mii lei.

Banii se alocă din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului şi vor fi utilizați pentru plata expertizelor dispuse de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cursul proceselor penale.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumei alocate.

Măsura a fost necesară întrucât, în prezent, în bugetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe anul 2012 nu sunt prevăzute sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor judiciare pe care le implică efectuarea expertizelor dispuse în cursul procesului penal de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Completele de 5 judecători ale instanţei supreme.

Finanţarea cheltuielilor judiciare pe care le implică efectuarea expertizelor reprezintă un aspect cu impact major în asigurarea celerităţii în judecarea cauzelor stabilite prin dispoziţiile Codului de procedură penală în competenţa de judecată a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Informații de background

În Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu din 20 iulie 2011, privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare, precum şi cele din Raportul intermediar din 8 februarie 2012, se recomandă adoptarea unor măsuri pentru accelerarea soluţionării cauzelor de corupţie la nivel înalt, cauze atribuite în competenţa de judecată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii